Taksim'deki silahlı eylemci, Rakka operasyonunda öldü

Güncelleme Tarihi:

Taksimdeki silahlı eylemci, Rakka operasyonunda öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 18:51

Taksim'deki silahlı eylemci, Rakka operasyonunda öldü

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA) - İSTANBUL'da 2013 Haziran'ında Gezi Parkı eylemleri sırasında belinde tabancayla görüntülenen, polislere molotof kokteyli attığı ileri sürülen ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra Suriye'ye geçip, YPG'lilerle birlikte DEAŞ'a karşı savaşan Ulaş Bayraktaroğlu'nun Rakka operasyonunda yaşamını yitirdiği belirtildi.
Gezi Parkı eylemleri sırasında polise molotof kokteyli attığı ve belinde silah taşıdığına dair fotoğrafları gazetelerde yayımlanan ve açılan dava kapsamında bir süre tutuklandıktan sonra Mart 2014 tarihinde Suriye'ye geçerek, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ile birlikte, DEAŞ'lı teröristlere karşı çatışmalara katılan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) eski MKY üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun Rakka operasyonunda yaşamını yitirdiği belirtildi. Bayraktaroğlu'nun yöneticiliğini üstlendiği 'Berleşik Özgürlük Güçleri' adlı oluşumun sosyal medya hesapları, Bayraktaroğlu'nun Rakka operasyonunda yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Ulaş Bayaraktaroğlu'nun kayınpederi Engin Bodur da sosyal medya hesabında, 'Oğlumuz Ulaş Bayraktaroğlu IŞİD ile savaşta yaşamını yitirdi. Bir devrimci olarak yaşadı ve öldü. Döğüşenlere selam olsun' mesajı ile ölüm haberini doğruladığı görüldü.
Gezi Parkı davasında hakkında, 'Toplantı ve Gösteri YürüyüşleriKkanununa muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olmak, kamu malına zarar vermek, ruhsatsız silah, mermiler taşımak' gibi suçlardan 3 yıldan 58 yıla kadar hepsi istenen Bayraktaroğlu, Devrimci Karargah Davası'ndan da yargılanmıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!