Taksilerde zamlı tarife

Güncelleme Tarihi:

Taksilerde zamlı tarife
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 02:00

Başkent’te taksi ücretlerine zam geldi. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası tarafından taksimetre açılış ücreti 3,100 liradan 4 liraya, kilometre başına ücret 2,700 liradan 3 liraya yükseltildi.

Haberin Devamı

Önceki gün sabah saatlerinde Etlik’te Halil Sezai Erkut Caddesi’nde toplanan binlerce taksiye Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası görevlileri tarafından taksimetre ayarı yapıldı. 7 bin 701 taksinin bulunduğu kentte, sabah 04.30’da 150 kişilik ekiple başlanan taksimetre ayarı değişimi bugün akşam 19.00’a kadar sürecek. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Zafer Şener, mecburi olarak zam yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

AKARYAKITTA ÖTV DÜŞÜRÜLMELİ

“Akaryakıttaki ÖTV oranlarının yükselmesi ile birlikte esnafımız masraflarını karşılamakta zorlanıyordu. Araçlarda ÖTV düşürüldü, akaryakıtta da esnafa ÖTV düşürülürse biz bir daha zam yapmayı düşünmüyoruz. Yapılan zam, bir ay piyasayı da etkileyecek doğal olarak, bundan sonraki süreçte biz de zam istemiyoruz, biz mevcut şartlara göre zam yapmak zorunda kaldık. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili İzzet Yıldırım da zammı verme taraftarı olmadıklarını fakat esnafın gelirinin giderini karşılamadığı için mecburi zam yaptıklarını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!