Tahtalı'da yamaç paraşütü keyfi

Güncelleme Tarihi:

Tahtalıda yamaç paraşütü keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 11:35

Tahtalı'da yamaç paraşütü keyfi

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'ya 57 kilometre uzaklıkta 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine teleferikle çıkarak buradan yamaç paraşütüyle atlayış yapanlar eşsiz bir deneyim yaşıyor.

Deniz, kum ve güneş üçlemesinin merkezi Antalya, alternatif turizmde de eşsiz deneyim sunuyor. Kemer İlçesi'nde 2 bin 365 metre yüksekliğe sahip Tahtalı Dağı'nın zirvesine teleferikle çıkan tatilciler, buradan yamaç paraşütüyle atlayarak Antalya'nın eşsiz manzarası eşliğinde yaklaşık yarım saat uçma imkanı buluyor. Escape Uçuş Okulu'nun ortağı ve profesyonel paraşüt pilotu Mehmet Dursun, yoğunluğun beklediklerinin üstünde olduğunu ifade etti. Planlı şekilde günlük pilot başı 5 atlayış yapıldığını anlatan Dursun, turizmdeki olumsuzlukların yamaç paraşütünü etkilemediğini kaydetti. Dursun, "Çok iyi değiliz fakat kötüde değiliz. Geçen yıl rakamlarını yakalayacağımızı düşünüyoruz. Gelecek yıl sezon daha yoğun bir atlayış programımız olacağını umuyorum" dedi.

RÜZGARIN HIZI 25 KİLOMETREYİ GEÇERSE UÇUŞLAR DURUYOR

'Özgürlüğe Uçun' sloganıyla yıl boyunca yüzlerce tatilcinin ayaklarını yerden kesen yamaç paraşütleri, kasım ayı sonuna kadar gökyüzünü renklendirmeye devam edecek. Tahtalı dağının zirvesinin yamaç paraşütü için en uygun zirvelerden olduğunu belirten profesyonel yamaç paraşütçüsü Dursun, 12 ay boyunca atlayış yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Zirvede kar olmasının sorun teşkil etmediğine değinen Dursun, atlayış için önemli olan unsurun rüzgar olduğunu kaydetti. Dursun, "Kuzey haricinde rüzgar hangi yönden eserse essin, hızı 25 kilometrenin üstüne çıkmadığı sürece atlayış yapıyoruz" dedi.

20 PROFESYONEL PİLOT

Sezonda ortalama 2 bin- 2 bin 500 atlayış yaptıklarına dikkati çeken Mehmet Dursun, ilginin devam etmesi halinde bu sezon 2 bin 500 atlayışı geçeceklerini kaydetti. Bünyelerinde sertifikalı 20 profesyonel yamaç paraşüt pilotu bulunduğuna değinen Dursun, Tahtalı Teleferik zirvesinden yapılan atlayışların dünyada tek olduğunu söyledi.

2 bin 365 metreden uçuşa geçerek 'sıfır' noktasına iniş yapılan başka bir atlayış noktası olmadığına işaret eden Dursun, "Tandem organizasyonu olarak dünyanın hiçbir noktasında bu tür bir yer göremezsiniz. Atlayışlar belki 3 bin metreden yapılır fakat 'sıfır' noktasına iniş yok" diye konuştu.

Mehmet Dursun, tandem (çift) atlayış yapan her yolcuya da 1 milyon Euro değerinde hayat poliçesi yaptıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!