Tahtalı’ya izin çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tahtalı’ya izin çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Baraj Havzası'nda kurulu sanayi tesislerinin beş yıllık kabusu bitti. Bilimsel Kurul'un çalışması sonuçlanana kadar, kapatma kararı verilen işletmeler çalışacak

TAHTALI Baraj Havzası Uzak Koruma Alanı'nda bulunan 177 işletmeye çalışma izni verildi. İl Mahalli Çevre Kurulu'nun aldığı karara göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden üç öğretim görevlisi başkanlığındaki Bilimsel Kurul'un çalışmaları sonuçlanıncaya kadar işletmeler faaliyetini sürdürecek.

5 yıl önce kapatılmıştı

EBSO Çevre Komitesi Başkanı Halit Şahin, bölgedeki firmaların ağırlıklı olarak tekstil, gıda ve kimya sektörlerinde faaliyet gösterdiğini belirterek, ‘‘Kararla, beş yıl önce bazıları için kapatma kararı verilen, bir kısmı da kapatılan tüm işletmeler yeniden faaliyete geçiyor. Kurul'un çalışmalarını yıl sonunda bitirmesi hedefleniyor’’ dedi.

Baraja kesin koruma

SANAYİ kuruluşlarının Tahtalı Barajı'na zarar vermemek için her türlü önlemi aldığına dikkati çeken Şahin, ‘‘Tahtalı Barajı'nı korumak ortak ilkemiz. Çünkü kentin su ihtiyacı Tahtalı'dan karşılanıyor. Buradaki işletmeler de çevreyi kirletmemek için bilimsel ve teknolojik her türlü yatırımı yapmaya ve önlemi almaya hazır’’ diye konuştu.

Kurul raporu bekleniyor

BAŞKAN Piriştina ve İZSU yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini vurgulayan Halit Şahin, bu aşamadan sonra Bilimsel Kurul'un raporunun beklendiğini ifade etti, ‘‘Rapora göre işletmelerin faaliyetlerine yön verilecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!