Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Şaripov, Eskişehir'de

Güncelleme Tarihi:

Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Şaripov, Eskişehirde
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 12:39

- Şaripov:- "Dostumuz olan Türkiye'ye barış ve refah, diliyoruz. Türkiye'nin gelişmesini ve barışını temenni ediyoruz"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Nevruz Bayramı dolayısıyla Eskişehir'de düzenlenen kutlama törenine katılmak için kentte gelen Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Faruk Şaripov, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Şaripov, ziyaretinde, Nevruz Bayramı'nın Türk Cumhuriyetlerinden Hindistan'a kadar dünyanın her yerinde kutlandığını bildirdi.

Nevruzun doğanın dirilişi, dostluk, kardeşlik anlamına geldiğini ifade eden Şaripov, "Nevruz Bayramı'nda herkes birbirine güzel dileklerde bulunur. Biz de dostumuz olan Türkiye'ye barış ve refah, diliyoruz. Türkiye'nin gelişmesini ve barışını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Vali Tuna da nevruzun Türk dünyasında ve kardeş coğrafyalarda kadim bir gelenek olarak kutlandığını vurguladı.

Nevruzun baharın gelişinin ve yeniden dirilişin başladığı dönem olarak anıldığını anlatan Tuna, "İnsanlar için umutların yeşerdiği, kardeşliğin pekiştiği, tarımsal üretimin başladığı bir gün dönümünü kutluyoruz. Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı da Eskişehir'de kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Tuna, valilik şeref defterini imzalayan Şaripov'a "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti anı tabağı" hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!