Suudi gazeteler: Saddam'ı devirin

Güncelleme Tarihi:

Suudi gazeteler: Saddamı devirin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Resmi Suudi Arabistan basını, Körfez'de istikrarın sağlanabilmesi amacıyla Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in devrilmesi çağrısında bulundu. Okaz gazetesi, Irak'ın, kitle imha silahlarının tasfiyesinden sorumlu Özel Komisyonu'nun (UNSCOM) çalışmalarını engellediğini hatırlatarak, Bağdat yönetiminin yeniden kriz peşinde olduğunu yazdı.

Gazeteye göre, halkı yaptırımların kurbanı olduğuna inandırmaya çalışan Irak yönetimi, Iraklılar'ı baskı altında tutmaya devam etmek ve uzun vadede Arap ulusunu yıkmak için uluslararası ve bölge ülkelerinin istikrarını bozmayı hedefliyor.

Saddam'ın gitmesiyle bölgenin ve tüm dünyanın durumunun daha iyi olacağını belirten gazete, bu çağrıya karşı gelinmesi halinde, bölgede krizin sürmesine katkıda bulunulmuş olunacağını savundu.

Suudi gazetesinin bu yorumu, geçen hafta yapılan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) zirvesinden sonra yayımlandı. Zirvenin nihai bildirisinde, Irak rejimi, halkının çektiği acıların tek sorumlusu olarak gösterilmiş ve Bağdat hükümeti BM kararlarına uymaya çağrılmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!