Suudi Arabistanlı hastalar Çukurova’ya gelecek

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistanlı hastalar Çukurova’ya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 15:34

Suudi Arabistanlı hastalar Çukurova’ya gelecek

Haberin Devamı

SON 10 yıldır sağlık turizminde önemli adımların atıldığı Çukurova bölgesine Ortadoğu’dan gelen hasta sayısını artıracak çalışma başlatıldı.
Çalışma kapsamında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Fahd Hastanesi’nin başhekimi Prof. Dr. Hasan Shacfe, Çukurova'daki hastaneleri ziyaret eti. Prof.Dr.Shacfe, Medical Park Tarsus Hastanesi'ni ziyaretinde "Çukurova İstanbul’dan daha cazip" dedi. Shacfe, kendilerinin yetersiz kaldığı durumlarda hastaları Adana ve Mersin’e sevk etmek istediklerini, bunun için hangi hastanede hangi olanakların olduğunu görmek amacıyla bölgeyi gezdiğini söyledi. Shacfe "Gittiğim hastanelerin hekim ve diğer sağlık kadroları, altyapıları, deneyimleri gayet iyi. Hepsinde ilgiyle karşılandık. Hastane yöneticileri, sundukları hizmetler hakkında bilgi verdi. Bundan sonraki süreçte de Adana ve Mersin hastanelerinin yöneticilerini Suudi Arabistan’a bekliyoruz” dedi.
HER YÖNDEN AVANTAJLI
Çukurova bölgesinin hasta sevki için çok cazip olduğunu belirten Prof.Dr.Hasan Shacfe şöyle konuştu:
"Adana ve Mersin’in ülkemize mesafe avantajı var. Ayrıca kültürel yakınlık büyük avantaj olacak. Diğer yandan bölgeye tedavi için gelen kişiler ve yakınlarının bir çok tarihi ve turistik yeri bir kaç gün içinde gezebilmeleri mümkün. Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden biri olan İstanbul da Ortadoğulu hastalar için bir alternatif. Ama İstanbul’da hem sağlık hizmetleri biraz daha maliyetli, hem mesafe daha fazla, hem de hastaları ve yakınlarını rahatsız eden trafik gibi bazı sorunlar var."
HİZMET ALANIMIZ GENİŞLEMELİ
Prof. Dr. Hasan Shacfe'ye bilgi veren  Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdür Ahmet Egin ise şunları söyledi:
"Bölgemizdeki kamu ve özel sektör sağlık kurumları, sadece yurt içine değil, yurt dışına da ağırlık vermelidir. Yabancı hastalar gerek ekonomik, gerekse kültürel açıdan bölgemize çok katkı sağlayacaktır. Biz Medical Park Tarsus olarak uzun bir süredir yabancı hastalara sağlık hizmeti veriyoruz. Suudi Arabistan’dan gelen talepleri karşılamak için de özel çalışma başlattık."

TARSUS(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!