Suudi Arabistan’dan gelen turizm acente ve firma temsilcileri Trabzon Valisi Öz’ü ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan’dan gelen turizm acente ve firma temsilcileri Trabzon Valisi Öz’ü ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:45

Suudi Arabistan’dan gelen turizm acente ve firma temsilcileri Trabzon Valisi Öz’ü ziyaret etti

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA) - Suudi Arabistan'dan bölgeyi gezmek, görmek, turizm potansiyelini araştırmak, turistleri bölgeye yönlendirmek amacıyla düzenlenen program çerçevesinde Trabzon’a gelen heyet Vali Abdil Celil Öz’ü ziyaret etti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde, Damman ve Kuveyt illerinden gelen 24 turizm acentesi ve firma temsilcisi ile toplam 33 kişiden oluşan heyeti konuk eden Vali Abdil Celil Öz, Türkiye ile körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde gelişme kaydettiğini belirterek şunları söyledi:

“Trabzon’un özellikle Arap dünyasından gelen ziyaretçilerimiz için hem turizm, hem de yatırım anlamında bakir ve potansiyel alanların olduğunu söyleyebiliriz. Körfez ülkelerinden ilimize 50-100 bin ile başlayan ziyaretçi sayımız bu yıl 400 bini aşmış durumda. Bu rakamın milyonları bulmasını hedefliyoruz. Trabzon, Doğu Karadeniz illeriyle birlikte 3-4 milyon ziyaretçiye rahatlıkla hizmet verebilecek potansiyele sahiptir. Bir taraftan yatırım konusundaki potansiyelimizi hep birlikte daha ileriye taşımayı hedeflerken, bir taraftan da bölgemizden ilimize direkt uçuşlar seferleriyle de taşıma ve ulaşım imkanlarını geliştirmeyi planlıyoruz. Suudi Arabistan’ın 4 şehrine direkt uçuşlarımız var. Bu sayıyı arttıracağız. Turizmin gelişmesi için altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. İlimizi ziyaret edecek misafirlerimizin hayatını kolaylaştıracak danışma hizmetleri, ulaşım ve yön tabelaları gibi konularda her türlü tedbirleri alıyoruz. Sizlerin bu bölgeye daha fazla gelmenizi ve buradaki firmalarımızla işbirliği yapmanız bu süreci hızlandıracaktır.”

Suudlu firma temsilcileri de. “Doğasıyla kültürel değerleriyle adından söz ettiren Trabzon’da iki gündür gezi yapma imkanımız oldu. Bu süre içerisinde sektör temsilcileriyle de buluşarak karşılıklı görüşmeler yaptık. İlişkilerimizin gelişmesi için hep birlikte çalışacağız” diye konuştular.

Karşılıklı görüşmede ayrıca, Arap turistlerin bölgede karşılaştığı sorunlar, almak istedikleri hizmetler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!