Süt üreticilerine destek için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Süt üreticilerine destek için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 13:45

Süt üreticilerine destek için işbirliği

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Ticaret Borsası ile Süt Üreticileri Birliği'nin işbirliğiyle süt ürünlerinin daha sağlıklı olarak tüketicilere ulaşması hedefleniyor.
Tarsus Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda konuyla ilgili taraflar görüşlerini dile getirdi. Borsa Meclis Başkan Yardımcısı Yılmaz Karabulut, ''Ticaret Borası ile Tarsus Süt Birliği işbirliği içinde çalışıyor. Hedefimiz üretimi yapılan sütlerin sağlıklı, hijyenik, daha kaliteli ve daha yüksek değerlerde pazarlanmasıdır" dedi. 
Tarsus Süt Üreticileri Birlik Başkanı İrfan Şimşek ise, birlik tarafından yapılan fizibilite ve araştırma sonuçlarını açıklayarak, şunları kayedetti:
'Sütte hedefimiz yüksek fiyat değil, kalitesi yüksek süt üretmektir. Bu başarabilirsek, süt fiyatları zaten artacaktır. Üretilen sütün sağlıklı muhafazası ve alıcıya teslimi konusunda daha hijyenik olması amacıyla üyelerimize soğuk süt tankı alımı yapmalarını öneriyoruz. Bununla ilgili üç firmadan 500 litrelik soğuk süt tankı teklifi aldık. Bu fiyatları anlaşmalı olduğumuz bankanın Tarsus şubesine ilettik. Üreticilerimize ucuz ve ulaşılabilir kredi olanakları sunmalarını istedik."

Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!