Susuz Angora’da tankerli günler

Güncelleme Tarihi:

Susuz Angora’da tankerli günler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2015 01:38

Ankara gayrimenkul piyasasında milyonluk konut fiyatları ile bilinen sitelerden biri olan Angora Evleri’nde bir haftadır sular akmıyor. Site sakinleri, su ihtiyaçlarını ASKİ’nin gönderdiği tankerlerle karşılıyor. Sorunun depo yapılamamasından kaynaklandığını açıklayan ASKİ, siteden yer tahsisi beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Ankara’da siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda önemli ismin yaşadığı Angora Evleri, susuzlukla mücadele ediyor. Bin 850 konutun yer aldığı sitede bine yakın evde bir haftadır sular akmıyor. ASKİ’ye başvurduklarında ‘arıza yok’ yanıtı aldıklarını belirten site sakinleri, yine ASKİ’nin gönderdiği tankerlerle depolarını doldurarak su kullanıyor. Apartman ve villalarında suları akmayan vatandaşlar, yönetim tarafından hazırlanan listeye isimlerini yazdırarak tanker sırası bekliyor. 4 yıldır her yaz aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten Angora sakinleri, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

KERBELA’YA DÖNDÜ

Site içerisindeki bir bölümde sorun yokken başka bir bölümün su alamadığını belirten Angora Evleri Toplu Konut Yönetimi Başkan Yardımcısı Ali Balkan, “Köyü geçtik. Köyde bile böyle bir uygulama yok. Angora Kerbela’ya döndü” dedi. ASKİ’yi defalarca aradıklarını ancak muhatap bulamadıklarını kaydeden Balkan şöyle konuştu:
“Şu anda bin konut su alamıyor. ASKİ ‘Suyu veriyoruz, arıza yok diyor.’ Kendileri de gelip ölçtüler, suyun akmadığını onlar da gördü. Sıkıntının net olarak neden kaynaklandığını bilemiyoruz. Şu anda tankerlerle su temin ediyoruz. Site sakinleri tankerden depolara basılan suyla idare ediyor. Sakinlerimiz tanker için telefon ederek, hazırladığımız listede sıraya giriyor.

BİN KONUTTA SU YOK

Haberin Devamı

Çayyolu’ndan 45 dakikada dolum yapan tanker gece yarılarına kadar site içinde dolaşıp depolara su dolduruyor. Bu sene su bolluğunda böyle bir durumun olması gerçekten şaşırtıcı. Geçmişte lokal sıkıntılar yaşanıyordu. Bu yıl bölgesel oldu. Bin konut susuzlukla karşı karşıya. Tanker geliyor ama çözüm değil. Taşıma suyuyla değirmen dönmüyor. Binalarda 20 tonluk, villalarda ise 2 tonluk depolar var. Taşıma su 3 gün bile yetmiyor. Sitenin yüzde 40’ı şu anda tatilde. Eğer onlar da burada olsaydı sorunun boyutu daha da büyüyecekti.”

SU VARSA TANKER NEDEN TANKER GELİYOR

SİTE sakinlerinden Sevim Kutulu ise “Çamaşırlarımı yıkamak için aynı sitede oturduğum kızıma gidiyorum. Bir haftadır böyle. Diğer taraflarda su var, bizde yok. Yüzümüzü dahi yıkayamıyoruz. ASKİ’ye telefon ettiğimizde alay edip, ‘arıza yok’ diyorlar” şeklinde konuştu. Site sakini Avukat Nejla Erdoğan da her yaz aynı sıkıntıyı yaşadıklarını savunarak şunları söyledi:
“4 yıldır aynı sorun. Angora’ya bu yüzyılda gecekondu gibi tankerle su geliyor. Artık bahçeden, çimden, çiçekten vazgeçtik. Çamaşırdan bulaşıktan da vazgeçeceğiz. Bugüne kadar 4 tanker su geldi. 6 gündür şebeke suyunun gelmemesinde kasıt olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

ASKİ: DEPO YERİ İÇİN BEKLİYORUZ

Konuyu yakından takip ettiklerini belirten ASKİ yetkilileri, sorunun su deposu yapılmamasından kaynaklandığını söyledi. Su deposu için siteden yer tahsisi beklediklerini belirten bir yetkili şöyle konuştu:
“Angora’da bahçeli büyük evler var. Bu mevsimde herkes bahçesini sulamaya başladığı için basınç yetmiyor. Angora Evleri tarafına suyun basıncını artırmak için bir su deposu yaptırmamız gerekiyor. Yalnız kamulaştırma ile ilgili sorun çözülemedi. Bize depo yeri halen gösterilmedi. Depoyu yapınca sorun çözülecek. Problem bir kaç yıldır devam ediyor. Her sene kendilerine konuyu söylüyoruz. Site yönetimi bize yer gösterecek ancak bildiğimiz kadarıyla kendi içinde bir anlaşmazlık yaşıyorlar. Bize su deposu ile ilgili yer tahsis edildiği zaman hemen depo yapacağız ve sorun çözülecek. Mağdur olmasınlar diye sürekli tanker dolaştırıyoruz. Evlerindeki depolara sürekli su dolduruyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!