Suruç’taki Patlamaya Kınama

Güncelleme Tarihi:

Suruç’taki Patlamaya Kınama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 11:20

Bitlis’te bulunan birçok sivil toplum kuruluşu (STK), Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan patlamayı kınadılar.
Yayımladıkları mesajlarla saldırıyı kınayan STK temsilcileri, olayın faillerinin bir an önce bulunmasını isterken, yaşanan katliamda hayatını kaybedenlere rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileğinde bulundular. Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Suruç’ta meydana gelen provokatif saldırı eylemini şiddet ve nefretle lanetlediğini belirterek, “Haince gerçekleştirilen bu tür saldırıların faillerinin bir an önce tespit edilerek hukuk karşısında en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni eder, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan ise, Suruç’ta Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen gençleri hedef alan, hem de en doğal hakları olan basın toplantısı yaptıkları esnada gerçekleştirilen katliamı kınadığını belirterek, “Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri Türkiye’yi savaşa sürükleyecek, halkları birbirine düşürecek, Ortadoğu halklarını hedefleyen, bölgemizde sürekli kaos, kan ve gözyaşı körükleyen saldırıları ve her türlü eylemi lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.
Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak da, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobaninin Yeniden İnşaası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen büyük patlamayı şiddetle kınadığını dile getirerek, “Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain ve elim saldırıyı gerçekleştirenleri lanetleyerek, hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin devlet tarafından en kısa sürede bulunarak adalete teslim edilip en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu’ndan (BİKAP) yapılan açıklamada ise, “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün saat 12.00 civarında meydana gelen saldırıda 31 vatandaşımız hayatını kaybetti, 100’den fazla insanımız ise yaralandı. İlk belirlemelere göre bu saldırı bir canlı bombanın intihar girişimiyle gerçekleştirildi. Yaşanan bu saldırı, Hatay’daki bombalama, Gaziantep patlaması, Gezi olayları, 6-7 Ekim olayları saldırılarından bağımsız değildir. Bugünkü saldırıyı, Türkiye’nin duruşundan ve küresel hesaplardan bağımsız olarak değerlendirmek mümkün değildir. Terörün her türünü şiddetle lanetliyoruz. Patlama olayını gerçekleştiren kişi veya kişilerin en kısa sürede yakalanıp cezasının verilmesini yetkililerden bekliyoruz. Bu patlamada ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Bu tür olayların yaşanmamasını temenni ederiz” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!