Suriyeliler polise ateş açtı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeliler polise ateş açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 11:10

İZMİR’in Menemen İlçesi’nde, Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıyı protesto etmek için toplanan grup içindeki bazı kişiler, polislerin bulunduğu tarafa silahla ateş açtı. Polislerden yaralanan olmazken, Özel Harekat polisleri, açtıkları ateşle 2’si yaralı 3 saldırganı yakaladı. 1’i kadın olan şüphelilerin Suriye vatandaşı oldukları ve yaklaşık 1 yıl önce Kobani kentinden İzmir’e geldikleri ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Menemen İlçesi’nde dün akşam saatlerinde toplanan bir grup, Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıyı protesto etmek istedi. Grup içindeki bazı kişiler, çevreye molotof kokteyli ve havai fişekle saldırmaya başladı. Bunun üzerine polis gruba müdahale etmeye başladı. Kaçmaya başlayan gruptakilerden bazı kişiler, polislerin bulunduğu yere doğru ateş açtı. Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmazken, Özel Harekat polisleri bu kişileri yakalamak için operasyon başlattı. Şüphelileri takip eden polis, 2 saldırganı bacaklarından vurarak etkisiz hale getirdi. Bir zanlı da kaçmak isterken yakalandı. Polise yapılan saldırıya karıştığı ileri sürülen bir başka kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 1’i kadın 3 saldırgandan, yaralı olan 2’sinin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, saldırganların yaklaşık 1 yıl önce Suriye’nin Kobani kentinden İzmir’in Menemen İlçesi’ne geldiklerini, 3’ünün de Suriye vatandaşı olduğunu, ayrıca söz konusu kişilerin terör bağlantılarının araştırıldığını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!