Suriyeliler, başarısız darbe girişimi için 'Şükür kurbanı' kesti

Güncelleme Tarihi:

Suriyeliler, başarısız darbe girişimi için Şükür kurbanı kesti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 14:36

Suriyeliler, başarısız darbe girişimi için 'Şükür kurbanı' kesti

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU-Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) - 15 TEMMUZ'daki darbe girişiminin başarısız olduğu için Suriyeli Orient Hayır Kurumu ve Suriyeli işadamları; Ayman Khalil ve Hazim Alharis, Hatay'da 'Şükür kurbanı' kesti.
Reyhanlı Belediye binası yanındaki alanda düzenlenen törende Suriyeli bir imam, Türkiye'nin her zaman başarılı ve huzurlu olması için dua etti. Daha sonra bir konuşma yapan Orient Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Mehmet Mustafa Ayaz, Dubai'de bulunan Orient Hayır Kurumu Başkanı Dr. Gassan Abbud'un 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin başarısız olacağına inandığını, bunun içinde dua ettiğini belirterek, Abbud'un Türkiye'de 25, Suriye'de 25 olmak üzere 50 koyunu kurban etmeyi adak ettiğini, bunun da yerine getirildiğini söyledi. Reyhanlı Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi ise Gassan Abbud'a teşekkür etti. 15 Temmuz'da yayınları ile demokrasinin yanında yer alan gazete ve televizyonlara da teşekkür eden Şanverdi, "15 Temmuz gecesi, millet olarak darbe girişimine karşı çıktık. Bayrağımıza, vatanımıza sahip çıktık. Bugün burada, millet olarak huzur içerisinde yaşıyoruz. Milletimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Şanverdi, koyunların 10'nun kavurma yapılarak belediye binası önünde demokrasi nöbeti tutan halka ikram edileceğini, 15'inin ise hisseler halinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.
"TÜRKİYE BİZİM İKİNCİ VATANIMIZ"
Suriyeli iş adamları Ayman Khalil ve Hazim Alharis ise kurbanlarını İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani yardım Vakfı aracılığıyla Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'nde 20 koyun kesti. Darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı çok sevindiklerini ve bunun için de şükür kurbanı kestiklerini ifade eden Ayman Khalil, "Türkiye, Suriye halkına sahip çıkarak elinden gelen her türlü yardımı yaptı. Bizler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetine ve Türk halkına teşekkür ediyoruz. Türkiye bizim ikinci vatanımızdır. Türkiye'yi çok seviyoruz. Allah Türkiye'yi korusun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!