Suriyeli mültecilere teknoloji desteği

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli mültecilere teknoloji desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 15:20

KAHRAMANMARAŞ Geçici Barınma Merkezi’ndeki Suriyeli mültecilerin iletişim ve internet hizmeti için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Turkcell harekete geçti.

Haberin Devamı

'Merhaba Umut Projesi' kapsamında yapılan işbirliğiyle Suriyeli misafirlere, iletişim ve fiber internet hizmeti, Turkcell T-tabletler, Prodea IPTV'ler ve Turkcell'in ürün ve servislerine ücretsiz erişim imkanı sağlanacak.

Suriyeli mültecilere teknoloji desteği

Suriyeli mültecilere teknoloji desteği

Turkcell kampın iletişim ihtiyacının sorunsuz karşılanması amacıyla mobil iletişim altyapısı kurulumunu gerçekleştirdi. Kampta ayrıca, çocukların teknoloji ile buluşması amacıyla fiber internet bağlantılı teknoloji merkezi de kuruldu.
Türkiye’de kamplarda ve kamp dışında toplam 3 milyon Suriyeli misafirin olduğunu ifade eden AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Türkiye bu konuda dünyaya örnek bir davranış sergiliyor ve insani yardım konusunda dünyada ilk akla gelen ülkelerden biri olarak kendini konumlandırıyor" dedi.

Haberin Devamı

1.7 MİLYONA HİZMET VERİYOR

Turkcell'in Suriye’den kaçışın başladığı günlerden bu yana sınır bölgesindeki altyapı hizmetlerini arttırdığını ifade eden Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, "1.7 milyonuna Turkcell olarak hizmet veriyoruz. 2014’te ilk Arapça Çağrı Merkezini açtık. 2016 yılının Eylül ayında Birleşmiş Millet Genel Kurulu döneminde New York’ta Merhaba Umut mobil uygulamamızı lanse ettik. Bu yıl da AFAD Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’nde Merhaba Umut Teknoloji Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Fiber internet altyapısı ve teknolojik ekipmanlarıyla merkezde, çocukları teknolojiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya, iletişim ve teknoloji dünyasının imkanlarını en iyi biçimde kullanmaya devam edeceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!