Suriye'de saldırıya uğrayan tır şoförü o anı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Suriyede saldırıya uğrayan tır şoförü o anı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

Suriye'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden TIR şoförü Mustafa Üçtaş'ın arkadaşı Kadir Yalman, arkadaşının barikatlara çarptığını görmesinin ardından kendi aracını durdurduğunu, bu sayede hayatta kaldığını söyledi.

Şoför Yalman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mustafa ile birlikte Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye doğru yola çıkmıştık. Mustafa'nın aracı önümdeydi. İdlib yakınlarında barikat gördük. Yük taşıdığı için Mustafa aracını durduramadı ve barikatlara çarptı. Araç barikatı geçince yaklaşık 6 el ateş açıldı. Ben geride olduğum için hemen aracımı durdurup aşağıya indim" dedi.

Silahlı kişilerin kendisini sorgulamaksızın dövdüğünü ve aralarında bulunan bir kişinin Türkçe konuştuğunu ifade eden Yalman, şunları söyledi:

"Ekmek parası için şoförlük yaptığımı ve hiçbir olayla ilgim olmadığımı söyledim. Beni dinlemediler ve arkadaşımı çağırmamı söylediler. Koşarak Mustafa'nın aracının yanına gittim. Mustafa'ya korkmamasını ve araçtan inmesini söyledim. Ancak kendisinden bir yanıt alamadım. Mustafa'nın korkmuş olacağını düşünerek kapıyı açtığımda kafasından kan aktığını gördüm ve şoka girdim."

Silahlı kişilerin talimatıyla Üçtaş'ın cesedini kendi aracına taşıdığını belirten Kadir Yalman, Türkiye sınırı yakınına geldiğinde sınırda görevli Suriye askerlerinin kendisini sorguladığını, ardından aracıyla Türkiye'ye geçiş yaptığını belirtti. Yalman, Mustafa Üçtaş'ın cenazesinin de Suriye yetkilileri tarafından Türk makamlarına teslim edildiğini bildirdi.

TIR şoförü Mustafa Üçtaş, Pazartesi günü Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönerken İdlib kentinin Saragip köyü yakınlarında silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!