Suriye'de sağlık personeline iftar yemeği 

Güncelleme Tarihi:

Suriyede sağlık personeline iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 13:29

Suriye'de sağlık personeline iftar yemeği 

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-  İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib kentindeki hastanelerde görev yapan sağlık görevlilerine iftar yemeği verdi.
İHH olarak Ramazan çalışmalarının giderek yoğunlaştığını söyleyen İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Ramazan ayı nedeniyle Suriye’deki ihtiyaç sahibi ve savaş mağduru ailelere yardımlarını arttırdıklarını belirtti. Savaş şartlarında insanlara sağlık hizmeti veren doktor, hemşire ve hastane görevlilerine iftar yemeği verdiklerini aktaran Tosun, “Yaptığımız organizasyonlarda çeşitli hastanelerde görev yapan 500 sağlık görevlisine iftar yemeği verdik” dedi. Suriye’de sağlık alanında İHH’nın çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Tosun şöyle dedi:
“Suriye, bir savaş bölgesi olduğu için sağlık alanında yapılan çalışmalar büyük önem taşıyor. Bu nedenle sağlık alanına yönelik çeşitli kalıcı ve dönemsel projelerimiz var. Mesela Atme’de kurduğumuz sargı bezi fabrikamızla İdlib kırsalındaki hastanelerin ihtiyacını karşılıyoruz. İlaç desteğimizde bu hastanelere düzenli olarak devam ediyor. Geleceğe dönük projelerimizde var. Çeşitli bölgelerde düzenlediğimiz iftar organizasyonlarında sağlık birimimizin de Suriyeli doktorlarla istişarede bulunma imkânı oldu.”

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!