Suriye için 1 ekmek 1 battaniye

Güncelleme Tarihi:

Suriye için 1 ekmek 1 battaniye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 00:00

Türkiye’deki çok sayıda vakıf, dernek ve sendika, “Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye” sloganıyla destek kampanyası başlatıyor.

Haberin Devamı

Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, www.suriyeicinbirekmek.com ve www.breadforsyria.com adreslerinden ulaşılan internet sitesi altında bir araya gelen STK’lar, ortak afiş ve televizyon filmleriyle yardım çağrısını bütün dünyaya duyuracak. Kampanyanın internet sitesinde yer verilen yazıda Suriye’de yaşanan insanlık dramının kış mevsiminin gelmesiyle daha da kötüleştiği vurgulanarak, “Kimin haklı kimin haksız olduğu tartışılırken, kimin tarafını tutmak gerektiği sorgulanırken kış geldi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar boş yere tartışırken kış geldi, ekmek tükendi, un bitti” ifadeleri kullanıldı.

SOSYAL MEDYA DAVETİ

Kampanyaya katılmanın yollarından birinin de “iletişim desteği” olduğu belirtilen sitede, “Bu kampanyanın duyurulması, bilinmesi ve yardımların toplanması için gönüllü olun. Bir yardım kuruluşuyla irtibata geçin, sahada aktif çalışın. Sahada çalışma imkanınız yoksa, sosyal medyada, iletişim platformlarında sürekli duyuru ve tanıtım yapın” ifadeleri kullanıldı. Sitede, “Hiçbir şey yapamıyorsanız, bu insanlık dramının sona ermesi için dua edin” çağrısında da bulunuldu.

Haberin Devamı

KampanyaYA DESTEK VERENLER

Kampanyaya destek veren kuruluşlar arasında, Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yardımeli Derneği, Ensar Vakfı, Verenel Derneği ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği yer alıyor. Kampanya,  önümüzdeki günlerde düzenlenecek ortak basın toplantısıyla başlatılacak.                  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!