Suriye’de 28 Rus savaş uçağı

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de 28 Rus savaş uçağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 01:03

RUSYA, Suriye’deki askeri varlığını arttırken, ABD’li yetkililere göre Moskova, Suriye’de 28 yeni savaş uçağı konuşlandırdı ve ülkede insansız hava uçaklarıyla keşif uçuşları yapmaya başladı.

Haberin Devamı

İngiliz Financial Times, ilerleyen günlerde Rusya’nın Suriye’ye konuşlandıracağı asker sayısının 2 bini bulacağını iddia etti. Moskova’da Suriye konusunda danışmanlık yapan yetkiliye göre askeri birlik, savaş uçağı personeli, mühendisler ve üssün korumasında görevli askerlerden oluşacak.

GERİ SAYIM BAŞLADI İDDİASI:ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bu uçakların Lazkiye’deki Rus üssünün muhafazası için konuşlandırıldığını ileri sürdü. Kerry, Rusya’yla Suriye konusunda ivedi bir görüşmeye açık olduklarını da sözlerine ekledi.
Putin yönetimine muhalif Novaya Gazeta ise Rus ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye’ye konuşlandırılan uçakların bu ay sonunda Putin’in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmanın akabinde hava saldırılarına başlayacağını iddia etti.

IŞİD’E AĞIR DARBE: Suriyeli askeri bir yetkili Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, kendilerine yeni silahlarla birlikte en az 5 savaş uçağının teslim edildiğini söyledi.Suriyeli yetkili, yeni savaş uçaklarının, keşif uçaklarıyla birlikte geçen cuma günü Lazkiye’ye geldiğini aktardı. Orduya ayrıca ‘IŞİD ile mücadele için sofistike askeri ekipman teslimatı’ yapıldığını da belirtti. Rus silahlarının Deyz ez Zor ve IŞİD’in Suriye’deki merkezi sayılan Rakka’da kullanılmaya başlandığı da bildirildi. Dün bu iddialar gündeme gelirken muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Humus kentinde Suriye ordusunun IŞİD’e yönelik hava saldırısında 38 militanın öldüğünü bildirdi. Suriye kaynakları da Deyr ez-Zor kentinde IŞİD’e yönelik operasyonlarda örgütün iki günde 60 militanının öldürüldüğünü ileri sürdü.

Haberin Devamı

RUSLAR YPG İLE GÖRÜŞTÜ

Lübnan merkezli ve Suriye yönetimine yakın El Ahbar gazetesi, Haseke’ye giden Rus askeri uzman heyetinin burada YPG’lilerle toplantı yaptığını ileri sürdü. Haberde, Rus heyetin YPG cephelerini de gezdiği ve tarafların, askeri koordinasyon konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!