"Sürekli hasta kalmaya mahkum değilsiniz"

Güncelleme Tarihi:

Sürekli hasta kalmaya mahkum değilsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 19:32

"Sürekli hasta kalmaya mahkum değilsiniz"

Haberin Devamı

PSİKİYATRİ Uzmanı Dr. Hira Selma Kalkan, şizofreni ve bipolar bozukluk gibi kronik ruhsal hastalıkların hastane dışında tedavisinin mümkün olabileceğini söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi Lale Salonu'nda "Sürekli hasta kalmaya mahkum değilsiniz, bir yolu var" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Psikiyatri Uzmanı Dr. Hira Selma Kalkan'ın konuk olduğu söyleşide şizofreni ve bipolar bozukluk gibi kronik ruhsal hastalıkların hastane dışında tedavisinin mümkün olabileceğine dikkat çekildi. Söyleşide kronik ruhsal hastalığı olan kişilere toplum olarak nasıl bakılması gerektiğine değinen Kalkan, "Ruhsal hastalığı olan kişileri topluma kazandırmak için onları çok iyi anlamamız gerekiyor. Onların önündeki engelleri ortadan kaldırmak için her şey mümkün" diye konuştu. Manisa'da toplum ve ruh bağlığı merkezi olduğuna dikkati çeken Kalkan, kurumun çalışmaları hakkında bilgilendirmede de bulundu.
Söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediyesi Psikoloğu Merve Ateş, Dr. Hira Selma Kalkan'a katkıları nedeniyle teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!