Sürekli, "Davaları geri çekin"

Güncelleme Tarihi:

Sürekli, Davaları geri çekin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 15:10

Sürekli, "Davaları geri çekin"

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, mecliste yaptığı konuşmada, İzmir'de yerel yönetimlere işbirliği çağrısında bulundu, yerel yönetimlerden stadlarla ilgili davaları geri çekmesini istedi.

Sürekli, hükümet olarak her zaman yerel yönetimlerin yanında olduklarını ama aynı yakınlığı yerel yönetimlerden göremediklerini söyledi. Sürekli, Yerel yönetimle hükümetin en büyük işbirliği örneğinin İZBAN olduğuna ve Avrupa'nın en iyi projesi olduğunu, merkezi idareyle yerel idarenin en başarılı projesi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geldi. Ankara'da bazı temaslarda bulundu. Kendisine de her türlü destek verildi verilmeye de devam edecek. Biz, İzmir için her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak, biz bunları yaparken yerel idare bazen gerçekten bizi üzüyor. İşte Karşıyaka Spor Kulübü ve Göztepe Spor Kulübü'nün statları. Karşıyaka'ya muazzam bir stat yapıyoruz, inşallah bu stat bitecek. Ancak, engellemelerle karşı karşıyayız. Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda bu proje şu anda durduruldu. İnşallah, hukuk kararını verecek. Bu stat yapılacak. Göztepe stadı da yapılacak, Karşıyaka Spor Kulübü bu stadın yapılmamasından dolayı şu anda düşme hattında. İnşallah düşmez. Düşerse de Karşıyaka Spor Kulübü bir düşer bin çıkar. Karşıyaka Spor Kulübü'ne yılda 5 milyon dolar gelir ticari üniteleriyle gelecekti. Ancak yerel yönetim engelledi."

Yerel yöneticilere seslenen Sürekli, “Yerel yöneticilerden istirham ediyorum. Lütfen, yanlış hareket etmeyi bırakın, projelerimize destek verin. Engellemeyin statları yapalım. Statlarla ilgili hukuk kararını verecek ama kararını vermeden önce siz çıkın, bir efelik yapın, şu mahkemelerinizi geri çekin. Sayın Aziz Kocaoğlu size hitap ediyorum. Statlarla ilgili mahkemeleri geri çekin. Biz nasıl sizle işbirliği halinde çalışıyoruz, siz de aynı şekilde davranın. İzmir'e Karşıyaka'ya Türkiye'ye hizmet edelim" dedi.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!