Sur'daki terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Surdaki terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 13:30

- Operasyonda şehit olan astsubay Burhan Kaplan, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Kaplan'ın (31) naaşı, Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği Merkez Camisi'ne götürüldü.

Oğlunun asker elbisesini giyen anne Hacıkadın Kaplan, uzun süre tabutun başında "Ne mutlu Türküm diyene, ağlamayın düşmanları sevindirmeyin" diyerek ağıtlar yaktı. Tabut başında görevli bir askerin şapkasını takan Kaplan, asker selamı vererek oğlunu uğurladı.

Törene katılan vatandaşlar Türk bayraklarıyla, teröre tepki gösterdi.

Haberin Devamı

10 yıllık asker olduğu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki görevinden 5 yıl önce gönüllü olarak ayrılarak Jandarma Özel Harekat bünyesine katıldığı öğrenilen Kaplan'ın naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları ve silah arkadaşları ile Kayseri Valisi Orhan Düzgün, emniyet mensupları, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!