Sur'daki terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Surdaki terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 18:03

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyon yapılan bölgeden tahliye edildikten sonra "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan 5 kişi üzerinde yapılan kriminal incelemede patlayıcı madde izi çıktı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyon yapılan bölgeden tahliye edildikten sonra "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan 5 kişi üzerinde yapılan kriminal incelemede patlayıcı maddelerin izi tespit edildi.

Sur ilçesinde 18 Şubat'ta sokağa çıkma yasağı bulunan mahallelerde terör örgütü mensupları tarafından kolluk kuvvetlerine karşı silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildiği bölgeden tahliye edildikten sonra "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan baba F.A, kızları F.A. ve S.A, ile M.D. ve E.K'nın İl Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarında barut izi incelemesi yapıldı.

İncelemede, M.D, F.A, S.A, E.K. ve F.A'nın üzerinde TNT türü patlayıcı madde izi tespit edildi.

M.D, F.A, S.A, E.K. ve F.A. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadede suçlamayı reddetti. Nöbetçi mahkeme şüphelilerin tutuklanması yönündeki gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı


"Şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesini gösteren dosyadaki ihbarlar. Kriminal incelemelerde üzerilerinde çıkmış olan patlayıcı maddelere ait izler. Gizli tanık ve bilgi sahibi kişilerin beyanları. Görüntüler ve bölgede her geçen gün artan çatışmalara rağmen sivil unsurların çatışmaların yoğun olduğu bu bölgeyi çoktan terk etmiş olmaları gerekirken çatışmanın boyutu ve süre olarak uzun sürmesine karşılık bulundukları bölgeyi terk etmemişler. Bölgeden yaralı olarak çıktıktan sonra yaşamını yitiren kadının cenazesini örgüte müzahir yayın organlarında yer alan haberler ile komşuları tarafından bu kadının terör örgütü üyelerinin adeta 'annesi' olduğu şeklindeki beyanları dikkate alınarak şüphelilerin Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 maddesi gereğince silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasına karar verildi."

Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında başlatılan soruşturmada tutuklanan 5 şüpheli ve yaşamını yitiren kadın hakkında gizli bir tanık ifade verdi.

Gizli tanık, yaralı tahliye edilen ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren F.A'nın her miting, gösteri ve yürüyüş öncesinde başına sarı, kırmızı ve yeşil renkte bez parçası bağlayarak ev ev dolaştığını, kadınları örgütlediğini savunarak, mahallede örgütü sevmeyen kadınları ise terör örgütü üyelerine bildirerek istihbarat görevi gördüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

Şüpheli S.A'nın ise Sur ilçesinde ablası ile silahlı terör örgütü üyesi olarak bulunduğunu ileri sürdü.

Sur ilçesinde 18 Şubat 2016'da F.A, M.D, F.A, S.A, E.K ve F.A operasyon yapılan bölgeden tahliye edilmiş, yaralı olarak çıkan 64 yaşındaki F.A. kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Otopsi işlemlerinin ardından cenaze ailesine teslim edilmiş, diğer şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Şüpheli 5 kişi, Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!