Sur'da şehit olan beş askerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Surda şehit olan beş askerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 01:10

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan 5 askerin cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı. Astsubay Nusrat Atmaca’nın küçük kızı Ülkü Nisa Atmaca’yı sevip, elini öpen askerler “Yalnız değilsin” dedi. Şehit 4 asker memleketlerinde binlerce kişinin katıldığı törenlerle toprağa verildi. Şehit Teğmen Recep Erdoğan bugün uğurlanacak.

Haberin Devamı

Surda şehit olan beş askerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan Teğmen Recep Erdoğan, Astsubay Nusrat Atmaca, Uzman Çavuş Bekir Şimşek, Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi, Uzman Onbaşı Sercan Bulak için dün Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Törende konuşan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu “İnsanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe aykırı en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar; Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları caniliklerin hesabını vereceklerdir” dedi.

Haberin Devamı

Surda şehit olan beş askerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

NİSA’NIN ELİNİ ÖPTÜLER

Törenden sonra şehit Astsubay Nusrat Atmaca’nın küçük kızı Ülkü Nisa Atmaca’nın elini öpmek için askerler peşinden gitti. Gözyaşı döken askerler minik Ülkü’nün elini öperek, “Yalnız değilsin” dedi. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

‘AĞLAMAYIN’

Uzman Onbaşı Sercan Bulak’ı memleketi Şereflikoçhisar’da, son yolculuğuna 10 bin kişi uğurladı. Şehit Uzman Çavuş Bekir Şimşek’i Yozgat’ın Aydıncık ilçesine getiren helikopteri binlerce kişi karşıladı. Yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan Şimşek’in cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı. Şehit Hüseyin Şerbetçi’yi ise memleketi Antakya’da 8 bin kişi uğurladı. Şehit Astsubay Nusrat Atmaca da Yozgat’ın Sorgun ilçesine götürüldü. Şehit yakınları “Şehidimizin tabutu başında herkes dik dursun, kimse ağlamasın” diye çevredekileri uyardı. Şehit Atmaca, Aşağıcumafakılı köyünde toprağa verildi. Teğmen Recep Erdoğan’ın cenazesini Trabzon’da annesi Mecnun, babası Vahittin Erdoğan karşıladı. Teğmen Erdoğan bugün toprağa verilecek. 

Haberin Devamı

Surda şehit olan beş askerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

ARTIK SESİ DE YOK

2 aylık Miray adında kız çocuğu olan şehit Uzman Onbaşı Sercan Bulak’ın eşi Meryem Bulak “Adını koydu gitti. Bir koklasaydı bir gelseydi, bir görseydi. Kendisini göremiyorduk telefon ediyordu. Artık sesi de yok. Kızım baba kokusu nedir bilmiyor” diye ağladı.

‘ŞEHİDİM SON ŞEHİDİMİZ OLSUN’

Şehit oğlu Teğmen Recep Erdoğan’ın cenazesini getiren uçağı selamlayan Baba Vahittin Erdoğan “Şehidim son şehidimiz olsun. Vatan sağ olsun. Bin tane evladım vatana feda olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!