Süpürge 18’inci kez uçuyor

Güncelleme Tarihi:

Süpürge 18’inci kez uçuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:35

“18’in halleri” temasıyla 8-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin tanıtım etkinliğinde konuşan festival yüzü Damla Sönmez, “Festival, sinemada kadının emeğini görünür kılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl “18’in halleri” temasıyla düzenlenecek olan 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin tanıtım etkinliği Kuğulu Park’ta gerçekleştirildi. Çok sayıda kadının ve sinemaseverin katıldığı etkinliğe, festivalin Genç Kurul Başkanı ünlü oyuncu Damla Sönmez de katıldı. 2010 yılında ‘Bornova Bornova’ filmi ile “Genç cadı” ödülünün sahibi olan Sönmez, festivalin, sinemada kadının emeğini görünür kıldığını belişrterek şunları söyledi:
“Uçan Süpürge, bu yıl 18 yaşında ve bu yaşını hepimizin hayatında bir dönüm noktası olan ‘18’in halleri’ teması ile düzenliyor. 18, gerçekleştirmeyi hayal ettiğimiz bir yaştır.

KADIN SANATÇILAR SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Festival, kadın sinema sanatçılarına, gala kaygısı olmadan filmlerini seyirciyle buluşturma fırsatı verdiği için çok önemli. Sinema, yaratıldığı topraklarını özelliklerini, belirgin şekilde yansıtan bir sanat olduğu için festivalde, filmler sayesinde kültürler arası bir bağ da kurulacak. Uzun yıllardır her alanda erkek egemen bir anlayışın içinde yaşıyoruz. Bu yüzden hikayeleri, kadın gözünden anlatan filmler çok önemli. Festival, sinemada kadının emeğini görünür kılıyor, dayanışma sağlıyor.”

Haberin Devamı

133 FİLM GÖSTERİMİ

8-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde bu yıl, 31’i uzun, 39’u belgesel, 47’si kısa ve 16’sı canlandırma olmak üzere toplam 133 film gösterimi gerçekleştirilecek. Açılışı, Ankara Devlet Opera ve Bale Salonu’nda düzenlenecek törenle yapılacak olan festivalin bu yılki onur ödülü ise sanatçı Hümeyra’ya verilecek. Farklı ülkelerden oyuncu, yönetmen ve panelistleri Ankara’ya getirecek olan festivalin gösterimleri de Büyülü Fener Sineması ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. SineTabip, YapımLab, Film Okuma, Film Müzikleri atölyeleri ile çok sayıda panel, sergi ve forumlara da ev sahipliği yapacak olan festivalin en dikkat çeken etkinliği ise moderatörlüğünü ünlü oyuncu Mert Fırat’ın yapacağı “Erkekler konuşuyor, biz kadınları nasıl sevmeliyiz?” başlıklı forum olacak.

Etkinlikte, festival için ilk kez kurulan Genç Kurul’un üyeleri tek tek sahneye çıkarak, “18’in halleri” teması kapsamında duygularını ifade edip, ellerindeki mor balonları havaya bıraktılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!