Süper defilede sefireler zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Süper defilede sefireler zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2008 00:00

Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğinde, Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı yararına, geliri "Meme Kanseri Eğitim ve Tarama Programı"na aktarılacak etkinlik düzenlendi.

MISIR sefiresi Randa Labib Hassan ve Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Başkanı Engin Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda seçkin davetli katıldı. Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün de bulunduğu etkinliğe çok sayıda sefire katıldı.

Çalışmaları anlattı

Konukların yerlerini almasıyla açılış konuşmasını yapan Engin Öztürk, acı tecrübeyi yaşadıktan sonra kanserin ciddiyetini anladıklarını söyleyerek, kanser konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Öztürk’ün ardından söz alan Randa Hassan da böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinliğe katılan davetliler Prof. Dr. Semih Aydıntuğ’un "meme kanseri" konusunda bilgilendirme konuşmasını dinleme fırsatı buldular. Prof. Dr. Aydıntuğ, batı dünyasında meme kanserinin görülme oranının azalmasına rağmen ülkemizde bu oranın arttığını söyledi.

Ödüller verildi

Türkiye’de meme kanserinden korunmak için gerekli programların uygulanması gerektiğini anlatan Aydıntuğ, yüksek riskli kadınların 20 yaşından itibaren mutlaka korunma altında tutulması gerektiğini ve 40 yaşın üstündeki bütün kadınların da yılda bir kez düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Etkinlikte ayrıca, Türkiye karate şampiyonu ve okul birincisi 10 yaşındaki Ömer Batuhan İnanır'a, Öztürk t arafından, akademik ve sportif başarıları dolayısıyla ödül verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!