Sultanlar Dünya sınavında

Güncelleme Tarihi:

Sultanlar Dünya sınavında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 01:22

Ankara, U-23 kadınlar voleybol şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Brezilya, İtalya, Çin ve Japonya gibi önemli takımların yer alacağı turnuvada, ay-yıldızlalar daha önce Başkent seyircisi ile yaşadığı zaferlerden bir yenisine ulaşmayı hedefliyor.

Filenin Sultanları, yeni bir zafer için bir kez daha Ankara’da sahne alıyor. U-23 Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası, 12-19 Ağustos günleri arasında, TVF Başkent Spor Salonu’nda oynanacak. Türkiye’nin yanı sıra Brezilya, Bulgaristan, Çin, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, Japonya, Kolombiya, Küba, Mısır, Peru ve Tayland, turnuvada mücadele edecek.
Filenin yıldız sultanları Dünya, genç sultanları Avrupa şampiyonluğunu Ankara’da kazanırken, 2012 Londra olimpiyatları vizesi de Başkent’te alınmıştı. Yeni organizasyonda milli takım cephesi, Başkent seyircisi ile buluşup, bir zafere daha imza atmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanvekili Mehmet Akif Üstündağ, turnuvaya katılan takımların antrenörleri ve kaptanları ile birlikte basın toplantısına katılırken, Ankara taraftarını salona beklediklerinin altını çizdi. Üstündağ, daha önce çok başarılı organizasyonlar düzenlediklerini ve bunlara bir yenisini daha eklemek istediklerini belirtti.
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) adına konuşan Slobodan Milosevic ise turnuvayı düzenledikleri için TVF’ye teşekkür etti.

HEDEF KÜRSÜDE YER ALMAK

Katılacak tüm takımlara başarılar dileyen Milli Takım antrenörü Ferhat Akbaş, bugünün ve geleceğin yıldızlarının bu şampiyonada olacağını belirtip, “İlerleyen yıllarda voleybolu domine edecek oyunlar Ankara’daki organizasyonda mücadele verecek. Ankara seyircisinin desteği ile turnuva sonunda kürsüde yer almayı hedefliyoruz” dedi.
Milli Takımın kaptanı Ezgi Dağdelenler ise turnuvaya iyi hazırlandıklarını, seyirci desteği ile belirledikleri hedefe ulaşmak için çalışacaklarını söyledi.
FIVB U23 Kadınlar Dünya Kupası’na katılacak 12 takım, iki ayrı grupta mücadele edecek. Gruplarında ilk 2’ye giren takımlar, yarı finale yükselecek. Türkiye ilk maçında bugün saat 19.00’da Mısır ile karşılaşacak.
Millerin grubundaki diğer rakipleri; İtalya, Brezilya, Bulgaristan ve Kolombiya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!