Sultanahmet Meydanı'nda patlama

Güncelleme Tarihi:

Sultanahmet Meydanında patlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 12:25

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlamada meydana geldi. Olay yerine ambulans, polis ve itfaiye aracı sevk edildi. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, tramvay seferleri durdu. Meydanı güvenlik kordonuna alan polis, hem olay yeri incelemesi hem de bomba araması yaptı.

Haberin Devamı

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de meydana gelen patlama sonrasında, valilikten yapılan açıklamaya göre 11 kişi öldü 15 kişi de yaralandı. Başbakan yaptığı açıklamada ölenlerin tümünün yabancı uyruklu olduğunu belirtti.

Davutoğlu ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kişinin yabancı uyruklu bir IŞİD teröristi olduğunu söyledi. Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeyi girişlere kapattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıktığı dakikalarda Sultanahmet saldırısının haberi geldi. Cumhurbaşkanı Atatürk Havalimanı'na hareket ederken yol boyunca ilgililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yol boyunca koruma jeeplerinin sinyal kesici jammerları tam kapasiteyle çalıştı. Atatürk Havalimanı'nda bekleyen Ana uçağı içinde ve çevresinde polis köpekleri arama yaptı. Özel hareket polisleri de her zamanki gibi çevrede önlem aldı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ YOKTU

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelen Erdoğan burada da görüşmelerine devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yolcu etmek için her zaman havalimanında hazır bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bu kez yoktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayla ilgili bilgileri telefonla aldığı öğrenildi. Erdoğan'ın İBB Başkanı Kadir Topbaş yolcu etti.

ANKARA'YA GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte Saat 11:40'da TC Ana uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!