Sultan torununun sergi heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Sultan torununun sergi heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 11:30

Sultan torununun sergi heyecanı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde oturan Sultan 2'nci Mahmut'un kızı Adile Sultan'ın 4'üncü kuşak torunu ressam Jale Yıldıran, 18'inci kişisel sergisini 1 Eylül'de Antalya Müzesi'nde açacak.
Çamyuva Mahallesi'nde oturan Ressam Jale Yıldıran, 6 yaşında ressam olan annesinden resim dersleri aldı. Bir daha fırçayı elinden bırakmayan Sultan 2'nci Mahmut'un kızı Adile Sultan'ın 4'üncü kuşak torunu ressam Jale Yıldıran'ın en büyük hazinesi, kendisine özgü tekniğiyle ürettiği yağlıboya tabloları oldu. Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar görev yapıp emekli olan Jale Yıldıran, Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra İtalya, Almanya, İngiltere, Danimarka, Singapur ve Hindistan'da 17 kişisel sergi açtı.
Atölyeye dönüştürdüğü evinde çalışmalarını sürdüren Yıldıran'ın pek çok eseri yabancı kraliyet ailelerinin duvarlarını süslüyor. Antalya Müzesi'nde yarın 18'inci kişisel sergisini açacak olan Yıldıran, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Moskova Srikov Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldı. Eskişehir Anadolu İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Adalet Yüksek Okulu'nu da bitiren Yıldıran, halen aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi'ne devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!