Süleymanpaşa Belediyesi'ne 'Avrupa Diploması' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşa Belediyesine Avrupa Diploması ödülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 15:37

Süleymanpaşa Belediyesi'ne 'Avrupa Diploması' ödülü

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesi Belediyesi  Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen 'Avrupa Diploması' ödülüne layık görüldü.

Kurulalı 4 yıl olan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, kültür, sanat ve insan odaklı çalışmaları sayesinde Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen 'Avrupa Diploması' ödülüne layık görüldü. Başkan Eşkinat, Fransa'nın Strasbourg  kentinde düzenlenen törene katılarak ödülü bizzat teslim aldı. Kültür, sanat ve insan odaklı çalışmalar ve kardeş şehirler ile kurduğu iyi ilişkiler üzerine Avrupa Konseyi tarafından değerlendirilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, yeni kurulmuş bir belediye olmasına rağmen köklü belediyelerin birçoğunda olmayan Avrupa Diploması'na sahip oldu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin uzun yıllardır var olan belediyelerin yanında 4 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği projeler neticesinde başlattığı toplumsal dönüşüme dikkat çeken Avrupa Birliği jürisi, Süleymanpaşa Belediyesine Avrupa Diploması ödülünü verdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Belediye Meclis Üyeleri Ali Tunç Saygun ve Berk Öge ile birlikte Strazbourg'da düzenlenen Avrupa Diploması Töreni'ne katılarak ödülü teslim aldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Eşkinat, çalışmaların hem vatandaşlar hem de Türkiye ve Avrupa'nın önemli kurumları tarafından takdir edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Eşkinat, "4 yıllık kısa bir zaman diliminde yaptığımız çalışmalarla hem halkımızın hem de Türkiye ve Avrupa'nın önemli kurumlarının takdirini aldık. Uzun yıllardır bu ödülü almak için mücadele veren şehirler, yüzlerce yıllık olup da bu ödülü alamamış belediyeler var. Biz ise sadece 4 yıllık çalışmalarımız ile Avrupa Diploması almaya hak kazandık. Bu ne kadar planlı ve doğru çalıştığımızın göstergesidir. Elde ettiğimiz bu başarıdan sonra Süleymanpaşa Belediyesi'nin hedefi sırasıyla Avrupa Şeref Bayrağı ve daha sonrasında da Avrupa Ödülünü almaktır. Bu konuda yeni kurulan bir belediye olarak ilk olma konusunda çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Avrupa Diploması ödülümüzün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!