Süleymanpaşa Belediyesi, okul kantinlerini denetledi

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşa Belediyesi, okul kantinlerini denetledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 14:07

Süleymanpaşa Belediyesi, okul kantinlerini denetledi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediyesi, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber ilk ve orta dereceli okulların kantinlerine yönelik denetimlerini arttırdı.

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri okul kantinlerinde gerçekleştirdiği denetimlerde, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, ürünlerin fiyat tarifesi, ürünlerin son kullanma tarihi, kantin mutfaklarında bulunan havalandırma bacaları ile pencere ve menfezlerin hava sirkülasyonuna uygun olup olmadığı,  genel temizlik, hijyen ve çalışan personelin iş kıyafetleri titizlikle kontrol etti. Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen denetimlerde, okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin son kullanma tarihleri incelenirken, satışa uygun olup olmadıkları kontrol edildi. Denetimler esnasında açıkta satılan yiyeceklerin plastik kaplarda sağlıklı olmadığını, bu ürünlerin cam kaplarda daha sağlıklı ve hijyenik olacağı yetkililere bildirildi.

Süleymanapa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, geleceğin  teminatı olan çocukların sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Okullarda çocuklarımızın tükettikleri ürünlerin taze ve kantinlerin hijyenik olması konusunda gerekli tedbirlerin alınması bizim için son derece önemlidir. Bu bağlamda çocuklarımızın sağlığını tehdit edecek olan tüm etkenlerin ortadan kalkması için zabıta müdürlüğümüz rutin olarak denetimlerine devam edecektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!