Sulama kanalında tehlikeli serinlik

Güncelleme Tarihi:

Sulama kanalında tehlikeli serinlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 10:20

Sulama kanalında tehlikeli serinlik

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, (DHA)- ADANA'da hava sıcaklığı 30 dereceye ulaşınca akıntı nedeniyle boğulma riskinin yüksek olduğu kanala atlayan gençler, kenara çıkmakta güçlük çekince çözümü korkuluklara ip bağlamakta buldu.
Kentte sıcaktan bunalanlar, park ve ağaç gölgelerinde rahat nefes almaya çalışırken, özellikle aralarında çocukların da bulunduğu gençler, serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanallarına girdi. Her yıl çok sayıda kişinin ölümüne neden olan sulama kanallarına atlayan çocuk ve gençler, sıcak havadan bunaldıkları için sulama kanalında yüzdüklerini, bunu da 'eğlenceli' bulduklarını söyledi.
Akıntı nedeniyle boğulma riskinin yüksek olduğu kanalda tutunacak yer bulamayınca uzun süre kenara çıkmak için mücadele veren çocuklar ve gençler, kanalın korkuluklarına bağladıkları ipe tutunarak sudan çıkıyor. İpi tutamayıp kaçıranlar ise sulama kanalı üzerinde bulunan köprülere tutunarak sudan çıkmakta çözüm buluyor.
Her yıl boğulmalarla gündeme gelen sulama kanalında önceki yıllarda polis ekiplerinin ceza kesmesine rağmen, yüzmeler devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!