Sulama desteği isteyene uyarı

Güncelleme Tarihi:

Sulama desteği isteyene uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 10:42

Sulama desteği isteyene uyarı

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, tarlasına sulama sistemi kurmak için hibe desteği almak isteyenlerin 14 Şubat'a kadar başvuruda bulunmasını istedi.



İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, günümüzde suya ihtiyacın ve suyun öneminin giderek arttığını bildirdi. Sulanabilir arazilerin yıldan yıla artmasının yerüstü ve yeraltı su kaynaklarının daha tasarruflu kullanılmasını zorunlu kıldığına işaret eden Özkan Yolcu, sulamada birinci kuralın suyun tarla başına kadar getirilmesi ve en az kayıpla tarlaya eşit bir şekilde yayılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Bakanlığın sulama suyunun daha tasarruflu kullanılması, verimin daha çok ve kaliteli olması için çiftçilere sulama sistemleri kurulumunda hibe desteği verdiğine işaret eden Yolcu, şunları söyledi:



"Hibe programından faydalanmak isteyen çiftçilerimiz 14 Şubat 2017 günü saat 17.00’ye kadar İl Müdürlüğümüz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvuru yaparak destekleme kapsamındaki sulama sistemlerinden tarlasında uygun olanı tercih ederek müracaatını yapacaktır. Destekleme programı, tarla içi damla, yağmurlama, mikro yağmurlama sulama sistemlerii kurulması, lineer sistem, center pivot sistem veya tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemi kurulması adı altında yatırımları kapsamaktadır. Çiftçiler, kaliteyi artırması, bol ürün alınabilmesi ve arazilerini sulamada kolaylık sağlayacağı kesin olan sistemlerden arazilerine uygun olan projeleri seçmelerini ve başvurmalarını bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!