Sulama birlikleri yöneticilerine ve çiftçilere bireysel sulamaya önerisi

Güncelleme Tarihi:

Sulama birlikleri yöneticilerine ve çiftçilere bireysel sulamaya önerisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 15:17

Sulama birlikleri yöneticilerine ve çiftçilere bireysel sulamaya önerisi

Haberin Devamı

ELAZIĞ, (DHA)-

ELAZIĞ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, sulama birlik yöneticileri ve çiftçilere, kırsal kalkınma destekleri kapsamında, bireysel sulama sistemleri hakkında eğitici bilgilerin verildiği bir seminer düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen seminere, İl Müdürü Turan Karahan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Fuat Kerti, sulama kooperatiflerinin başkanları ve il proje yürütme biriminde görevli teknik elemanlar katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan burada yaptığı konuşmada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik değişik konularda tarımsal desteklerimiz devam ediyor. Bu destekler; yüzde 50 hibe veya alet, ekipman desteği olarak üreticilerimize veriliyor. Bugün sizlere, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesini anlatmak için buradayız. Bireysel sulama sistemlerinin müracaatı 1 Ocak 2017 tarihinde başlayıp, 14 Şubat 2017 tarihinde bitecek olup, 45 günlük dönemi kapsayacaktır. Bireysel sulama sistemleri desteği yüzde 50 hibe desteği şeklinde olacaktır. Bu destek; damlama sulama sistemleri, yağmurlama sulama sistemleri, mikro yağmurlama sulama sistemleri, lineer sistemler, center pivot sistem, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması ve güneş enerjili sistem kurulmasına yönelik olacaktır" dedi.

Proje yürütme biriminde görevli Ziraat Teknisyeni Sena Metin’in tebliğ ve uygulama rehberini anlatmasının ardından, İl Müdürü Turan Karahan, sorulan soruları cevaplaması ile seminer sona erdi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!