SU NEREDE İNEK İÇTİ

Güncelleme Tarihi:

SU NEREDE İNEK İÇTİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 00:00

CHP Elmadağ İlçe Başkanı Kurt, ilçede susuzluk yaşanırken ineklerin şebeke suyu içtiğini iddia ederken, Belediye Başkanı Gazi Şahin de iddianın komik olduğunu belirterek, “İnekler bunu duysa üzülürler, iddialar asılsız” dedi.

Haberin Devamı

Ülke genelinde ‘damacana’, Başkent’te ise ‘şebeke’ suyunun tartışıldığı şu günlerde, Elmadağ’da bir süredir yaşanan su sıkıntısının ineklerden kaynaklandığı iddiası ilçede kafaları karıştırdı. Elmadağ’da haftanın 3-4 günü suların kesik olmasına vatandaşlar isyan ederken, CHP İlçe Başkanı Ömer Ağa Kurt, “Vatandaş susuzluktan kırılırken şebeke suyunu inekler içiyor” iddiasında bulundu. Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de “İnekler bunu duysa, Elmadağlılar bizim yüzümüzden susuz kaldı diye bayağı bir üzülürler” dedi.

Leğenlerle içiriyorlar

İlçenin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan Ilıca bölgesindeki üç kuyunun boşa aktığını ifade eden Kurt, “Çobanlar, buradan akan suyu leğenler içine doldurarak ineklerini suluyor. Elmadağlılar ise susuzluktan kırılıyor. ASKİ bir yıl önce bu kuyuları yenileştirme adı altında çalışma yaptı, ancak çalışma daha sonra atıl durumda bırakıldı. Açılan su kanalı ve borular yaklaşık bir yıldır boşta bekletiliyor. Bu boşta bekletilen boruların bir an önce döşenerek susuz vatandaşın susuzluğuna çare üretilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Sürçü lisan etmiştir

Kurt’un açıklamasıyla ilgili olarak Başkan Şahin de şöyle konuştu; “İnekler bunu duysa, Elmadağlılar bizim yüzümüzden susuz kaldı diye bayağı bir üzülürler. İnekler su içecek diye biz susuz kalmayız. Burada besicilik yapanlar var civarımızda köylerimiz var, yaylalar var, bir sürü insan geçimini bu işle sağlıyor. ASKİ ile bizzat iletişim halindeyim.
Zaman zaman su sıkıntısı çekiyoruz ama her gün olan bir durum değil. Hisarköy’de pompa ile ilgili bir çalışma yapıldı. Ilıca’da da bir kısım sular borunun almaması sebebiyle boşa akıyordu ama şu anda kamulaştırmaları yapılıyor ve hat büyütülüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!