Şu faiz oranlarını % 9’a çekiverin

Güncelleme Tarihi:

Şu faiz oranlarını % 9’a çekiverin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 19:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oda ve borsa başkanlarıyla yaptığı toplantıda bankalara “Konut faizlerini indirin” mesajı verdi. “Şu faiz oranlarını yıllık 9’a doğru çekiversinler” diyen Erdoğan, “Oranları çok daha fazla aşağı çekip sürümden kazanmalarını isteriz” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, bankalara ‘faizleri indirin’ çağrısı yaparak,  “Konut alımlarında devlet ve özel sektör bankaları lütfen şu faiz oranlarını yıllık şöyle 9’a doğru çekiversinler. Oranları aşağı çekip sürümden kazanın” mesajı gönderdi. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Emlak Konut’un yaptığı kampanyalara da değinen Erdoğan,“Ben de diyorum ki konut alımlarında özellikle devlet ve özel sektör bankaları da lütfen şu faiz oranlarını yıllık şöyle yüzde 9’a doğru çekiversinler. Oranları aşağı çekip sürümden kazanmalarını isteriz. Yahu kaybetmezsiniz. Hangi banka kendi öz sermayesiyle çalışıyor? Hepsi milletin parasıyla çalışıyor. İşte dünyaya bak Japonya eksi faiz, Amerika sıfır virgüllerle çalışıyor. Avrupa’ya geliyorsun 1, 2 buralarda çalışıyor. Bize ne oluyor arkadaş 8.5, 9, 10. Komisyonları koyduğunuz zaman 15, 16 buralara gidiyor. Olmaz yahu bu zulümdür zulüm” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YAPILANMA HIZLANMALI

Konut satışlarındaki hareketliliğe de dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: “Emlak Konut’a sordum. ‘Ne alemde’ dedim. Verdiği cevap çok enteresandı. ‘Şu anda yoğun konut satışımız var’ dedi. 600 milyon lira civarında konut satışı yapmış. Demek biraz düşürünce, o kendinden bazı indirimler yaptı, bu indirimlerle de konut satışları patladı. İnanıyorum ki artış devam edecek, bu inşaat sektörünü tetikleyecek. Ellerindeki konutları çıkarma, satma imkanını yakalayacaklar. Bizim bir de Başbakanlığım döneminden başlattığımız şehirlerin yeniden planlamasına yönelik atılan adımlarda da bu işi süratlendirmemiz gerekiyor. İnşaat sektörünün hedefinde önemli sektörler var. Ortalama 300 sektörü ilgilendiriyor. Hepsinde bir hareketle olacak. Öyleyse bu konuda Sayın Başkan ve ekibi bütün o sektörlerin STK’larıyla bu görüşmeleri daha hızlandırıp finans sektörüyle görüşmek suretiyle başta devlet bankaları olmak üzere hepsiyle bu görüşmeleri geliştirerek inşallah bu adımları atmış olacağız.”

YATIRIMDA YENİ MÜJDELER GELECEK

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, işadamlarına yatırımlarını arttırma ve hızlandırma çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Yeni yatırımlar noktasında müjdeler bekliyoruz. Darbe girişimine rağmen uluslararası finansman konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tam tersine 15 Temmuz’dan sonraki borçlanma ihalelerine dahi beklenenin çok üzerinde talep geliyor. Merkez Bankası’ndaki döviz rezervimiz azalmak şöyle dursun artarak 125 milyar doların üzerine çıktı. Bu rakam yetmez, bizim süratle ilk etapta hedefimiz 165 milyar dolara Merkez Bankamızın ulaşması. Döviz rezervini buraya çıkarmamız lazım. Milletimiz ihanetin sadece askeri ve siyasi yönünü değil ekonomik yönünü de deşifre ettiği için darbe girişiminin ardından döviz almak için değil döviz satmak için bankalara hücum etti. Bu millet ne büyük bir millet ya. Daha ertesi gün 2.5 milyar dolar piyasaya boca ettiler. Niye, devletine güveniyorlar.”

Haberin Devamı

TEKME-TOKAT KAPIYA KOYMAYALIM AMA...

İŞ dünyasından kendisine şikayetler geldiğini belirten Erdoğan, devletin yeniden yapılanmasının şart olduğunu ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Bana hep sizden de şikayetler gelirdi. Bir işçiden memnun değilsin. Kapıya koyuyorsun, ihbar, kıdem tazminatını veriyorsun. Gidiyor iş mahkemesine tekrar geri gönderilip bu defa çok farklı ikramiye ödemek suretiyle almak zorunda kalıyorsun. Yani bir insan eğer çalıştığı kuruma ihanet içindeyse, faydalı değilse çalışmıyorsa biz bu insanı sırtımızda taşımaya mecbur muyuz? Tekme-tokat kapıya koyalım demiyorum ihbar tazminatı, kıdem tazminatı verirsin ‘başının çaresine bak’ dersin. Söylediğimiz bu, hukuk da bunu onaylıyor. Ben ekonomi, iş hukuku okudum. Bunları biliyoruz. Ama kalkıp devletin malı deniz yemeyen domuz ha girdin içeri ölene kadar kal orada. Böyle bir şey var mı? Bunlardan devleti arındırma zamanı, tüm sektörleri arındırma zamanıdır. Bu yasal düzenleme anayasa değişikliği gerektiriyor.”

Haberin Devamı

3 GÜNDE 1000’DEN FAZLA SATIŞ YAPILDI

İNŞAAT sektöründe başarısız darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için önemli bir adım atılıyor. İlk adımı atan Emlak Konut GYO 30 konut projesinde büyük bir kampanya başlatmıştı. 1 Ağustos’ta başlayan kampanyaya yoğun ilgi olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “3 Ağustos akşamı itibari ile satışlarımız 1000 üniteyi aştı. 650 milyon liralık gayrimenkul satışı yaptık. Eğer Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi bankalar da elini taşın altına koyarsa bizim bir ay için yaptığımız kampanya süresi uzar. Yeni avantajlı seçenekler de gündeme gelir. Fedakarlığı sadece inşaat sektörü değil, finans sektörü de yapmalı” dedi. Kampanya kapsamında yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün. Dileyen tüketici TÜFE endeksli alım yaparken, Emlak Konut’a borcunu peşin ödeyenlere de yüzde 20 indirim yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!