Su Birliği Gelibolu’da Toplandı

Güncelleme Tarihi:

Su Birliği Gelibolu’da Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 17:30

GÖKBÜKET SU BİRLİĞİ TOPLANTISI GELİBOLU'DA YAPILDI

DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü kontrolörlüğünde yapımı devam eden Çokal Barajı’nın geçici kabulünün ardından tesisin işletmesini devralan Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği’nin Başkanı ve Gelibolu Belediye Başkanı Özacar’ın ev sahipliği yaptığı Su Birliği toplantısı Gelibolu’da yapıldı.
Belediye meclis salonunda birliğe üye belediyelerin başkanları ile yetkililerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Gelibolu belediye başkanı ve aynı zamanda birlik başkanı olan Mustafa Özacar yaptı. Özacar konuşmasında, “Edirne Devlet Su işlerinin yapımını yönettiği Gökbüet diğer adıyla (Çokal) Barajından ilk etapta yarımadaya su verilecekti. Daha sonra yapılan projelerle, o zamanki projelerle vahşi sulama idi. Ancak gelişen teknoloji ile yeniden değerlendirme kapsamında kapalı devre sulama sistemine geçildi ve yaklaşık olarak 2.5 ile 3 milyon metre küp bir su rezervi ortaya çıktı. Bu arada baraj gövdesi 2 metre daha yükseltildi ve tabi ki su hacmi de artmış oldu. Şimdi yaklaşık 17 milyon metre küp suyu da içme suyu olarak planlanan yerlere vermek düşünüldü” dedi.
Teski Genel Müdürü Şafak Başar, “Çokal barajı tamamlandı ve bir süre sonra devreye girecek. Bizde bu amaçla bu toplantıya katıldık. Bu barajın en iyi şekilde işletilmesi ve işletilmeye alınması ve, büyük şehir statüsünden sonra Tekirdağ belediyesinin de bu kurulmuş olan birliğe, katkı nasıl yapabilir, nasıl üye olabilir işte tüm bu konuları görüştük. Çok yararlı bir toplantı oldu, Amacımız en kısa zamanda barajı devreye almak ve Keski olarak biz her türlü katkıyı yapacağız ve bununla da kalmayıp, en kısa zamanda Çanakkale ve Tekirdağlı vatandaşlara en kaliteli suyu vereceğiz” dedi.
Toplantıya, birlik başkanı Mustafa Özacar, birlik üyeleri Eceabat belediye başkanı Adem Ejder, Necati Kopca Kavakköy Belediye başkanı, Teski Genel Müdürü Şafak Başar, ve birliğe üyelerin temsilcileri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!