Strasbourg’da Ankara damgası

Güncelleme Tarihi:

Strasbourg’da Ankara damgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara’ya geçen yıl “Avrupa Ödülü” veren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) davetlisi olarak kalabalık bir heyetle gittiği Strasbourg’da Ankara rüzgarı esti.

Haberin Devamı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara’ya geçen yıl “Avrupa Ödülü” veren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) davetlisi olarak kalabalık bir heyetle gittiği Strasbourg’da Ankara rüzgarı esti.
AKPM binasında Ankara Fotoğrafları Sergisi’yle başlayan Strasbourg çıkarmasında renkli anlar yaşandı. Sergide Gökçek’le Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu bir araya geldi. Strasbourg çıkarmasının son gününde Ferhat Göçer konser verirken, galaya Türkiye Büyükelçiliği’nden üst düzey hiç bir yetkilinin katılmaması soğuk duş etkisi yarattı.
Gökçek, AKP milletvekilleri; Necati Çetinkaya, Kemalettin Göktaş, Salih Kapusuz, Belediye Meclis üyeleri ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 150 kişilik heyetle, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi önemli kurumları barındıran, Avrupa’nın diplomasi kenti Strasbourg’a çıkarma yaptı. “Ankara Günleri” kapsamında AKPM binasında “Ankara Fotoğrafları” sergisi açıldı. AKPM’nin 2010 açılış toplantısına katılan Gökçek, Ankara’ya ilişkin bir konuşma yaptı.
Halay başı Gökçek oldu
İki gün süren etkinlikler, Palais de la Musique et des Cogres’de (kongre salonu) gerçekleştirilen özel gala programı ile son buldu. Ankara Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri’nin gösterisi ile başlayan gala, sanatçı Ferhat Göçer’in coşkulu konseriyle devam etti. Salonu dolduran konuklar, “Memleketim” adlı parçaya Avrupa Birliği (AB) ve Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. Türkçe, Fransızca ve İngilizce parçaların seslendirildiği galada, Gökçek, Avrupalı parlamenterler ile Türk ve yabancı milletvekillerinden oluşan halayda başı çekti.
Yabancı konuklar ayakta kaldı
Ancak coşkulu galada yer sıkıntısı yaşandı. Aralarında yabancı milletvekillerinin de bulunduğu bazı konuklar ayakta kaldı. Sorun, Gökçek’in müdahalesinin ardından yeni masa eklenerek çözüldü. Yaklaşık bin AKPM üyesinin davetli olduğu galaya Türkiye Büyükelçiliği’nden üst düzey hiç bir yetkilinin katılmaması ise dikkati çekti.
Ankara, AB başkenti olmaya hazır
Galada konuşan Gökçek, “Bu akşamın ihtişamı ile Türklerin AB’ye ne kadar hazır olduğunu gösterdiğimize inanıyorum. Ankara, Avrupa başkentlerinden biri olmaya artık hazır” dedi.
AKPM Çevre, Tarım, Yerel ve Bölgesel İşler Komitesi Başkanı Alan Meale da, “Bu haftanın iki büyük özelliği var; ilk defa bir Türk delegasyon üyesinin Komite Parlamenter Asamblesi Başkanı olması ve ilk defa bir ülkenin başkentinin Avrupa Konseyi’nde böyle görkemli bir tanıtım yapmış olması. Türkiyesiz ve Ankarasız büyük ve doğru bir Avrupa kesinlikle olmaz” diye konuştu.
Çiçeği burnunda AKPM Başkanı Çavuşoğlu ise, “Ankara, Avrupa Başkenti olmuştur. Avrupa’nın dört ödülü ve Avrupa Ödülü’ne sekiz yılda sahip olmak kolay bir şey değil. Bu bir emeğin karşılığıdır” dedi.
Bu arada, Türk-Fransız İş Adamları Derneği MEDİF Başkanı Oktay Yıldırım, Gökçek’e teşekkür ederek, çini vazo hediye etti.

Haberin Devamı

Guatr hastalığı balığı yedirmedi

Haberin Devamı

Strasbourg çıkarmasının ilk gününde heyetin gittiği Fransız restoranında yemek sıkıntısı yaşandı. La Chaine d’Or Restourant’ta balık servisi geçtiğimiz günlerde guatr ameliyatı olan Gökçek’i sinirlendirdi. Bunun üzerine Gökçek için bir Türk restoranından kebap getirildi.

Komşudan üst düzey tebrik

STRASBOURG çıkarmasının ilk gününde yapılan Ankara Fotoğrafları sergisinin açılışı sürpriz bir buluşmaya sahne oldu.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM) Genel Kurulu’nda bulunan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu sergiyi ziyaret etti. Komşu Başbakanı sergi girişinde karşılayan Gökçek’le Papandreu beraber fotoğraf çektirdi. Gazetecilerin sorusu üzerine Papandreu, “Avrupa ödülü nedeniyle Ankara Belediye Başkanını tebrik ederim. Ankara’yı her gördüğümde değişmiş buluyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!