Statta 3 puan Beştepe’de kaos

Güncelleme Tarihi:

Statta 3 puan Beştepe’de kaos
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 15:20

Gençlerbirliği, yeni sezona Gaziantepspor galibiyeti ile başlarken, hafta içinde yaşanan gerilim maç sonuna da yansıdı. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, ‘Hayatım boyunca parayı ön plana çıkarmadım. Hiçbir zaman parayı dinimin, kitabımın önüne geçirmedim. Başkan keşke basından önce baba olarak benle konuşsa” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Süper Ligde yeni sezona 2-0’lık Gaziantepspor galibiyetiyle başlayan Gençlerbirliği’nde, 3 puan sevinci yaşanırken, karşılaşma sonrasında Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in açıklamaları, Beştepe’de her dönem soğuk savaş rüzgarlarının estiğini ortaya çıkardı. İbrahim Üzülmez, “Hiçbir zaman parayı dinimin, kitabımın önüne geçirmedim” ifadelerini kullanırken, Başkan İlhan Cavcav’ın, “Bizim hocanın dini imanı para’ sözlerine bir anlamda karşılık verdi. Üzülmez, Gençlerbirliği’nde gündem ve söylemlerin bitmediğini belirtip, şöyle konuştu:

“Başkan bu tarz söylemleri ara ara yapıyor. Çevrem beni iyi tanır. Hayatım boyunca parayı ön plana çıkarmadım. Beşiktaş’ta oynarken de 5 dakikada sözleşmeler imzaladım. Gençlerbirliği’nde geriye de bakmak gerekiyor. Geçen sene geldiğimde başkanın evine gittim. Başkanın Gençlerbirliği’ni sevdiğini biliyorum. Duygusal anlar yaşadık, başkanın gözleri doldu. Takımı kurtarmamı istedi. Geçen sene bu takımı ligde tutmak için tesislerde yattım. Mesele kira ya da araba değil, değer verildiğinin gösterilmesini istedim. İbrahim Üzülmez bu ligin en az kazanan hocalarındandır. Bu söylem elbette beni yaraladı. Hiçbir zaman parayı dinimin, kitabımın önüne geçirmedim. Başkan keşke basından önce baba olarak benle konuşsa. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Kulüpte hep bir kaos var. Nedir bu anlamadım, başarıda da başarısızlıkta da kaos.”

Haberin Devamı

2-3 OYUNCUYA DAHA İHTİYACIMIZ VAR

Üzülmez, maçla ilgili değerlendirmesinde ise şunları söyledi: “Maçın başlarında istediğimiz oyunu sergiledik. Dönen topları kazanan, pozisyonlar üretmeye çalışan ve golü de bulan ekibim golden sonra rehavete kapıldı. Devre adasında (Böyle oynarsak golü yeriz) dedim. Önemli pozisyonlarımız vardı. Selçuk ve Matei ile maalesef bunları değerlendiremedik. İkinci yarıda da 5-6 net pozisyonumuz vardı. Ligin ilk haftasında hatalar olabiliyor. Fiziksel olarak tam hazır değiliz. İlerleyen haftalarda bu takım daha iyi olacaktır. Her maç mücadele edip iyi olmaya çalışıyoruz. Hatalarımız varsa düzeltiyoruz.” 

Haberin Devamı

Gençlerbirliği oyuncularının hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmeyeceğini, kendisinin ve futbolcularının karakterinin bu olduğunu dile getiren Üzülmez, “Sonuçtan dolayı mutluyuz. Lig uzun bir maraton, 2-3 oyuncuya daha ihtiyacım var. Bu maratonda istikrar ve başarı istiyorsak transfer yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN CAVCAV’DAN MHK’YE TEPKİ

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, maç sonrasında Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) eleştirilerde bulundu.
Maçın ilk devresinde Başkent ekibinin iyi oynadığını belirten Cavcav, MHK’yi şu sözlerle eleştirdi:
“Buradan Merkez Hakem Kurulu’na seslenmek istiyorum. Sahada, genç, dinamik, çok değerli bir hakemimiz vardı. Futbolun içinde yıllardır bulunan birisi olarak söylüyorum. Çok hatalar yaptı. Özellikle ikinci yarıda bizim kaybetmemiz için elinden ne geliyorsa yaptı. Şans yanımızdaydı ikinci golü bulduk ve önemli bir maçtan galibiyetle ayrıldık. Sezona 3 puanla başladık.”

YÖNETİCİLER TRİBÜNÜ DOLDURDU

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, hafta içinde yaptığı açıklamalarda Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in yanı sıra yönetici arkadaşlarına da eleştiriler getirmiş, 2-3 ismin dışında diğerlerinin kulüp işleyişi ile ilgili konularda kendisine yardımcı olmadığını söylemişti. Cavcav, özellikle de TSYD Kupası final maçı oynanırken, 1-2 yönetici dışında kimsenin maça gelmemesine tepki göstermişti. Cavcav’ın bu çıkışının ardından, Gaziantepspor ile oynanan mücadelede, Gençlerbirliği yönetim kurulundaki asil üyeler ile birlikte yedek üyelerin bir çoğu ve Hacettepe kulübünün yöneticilerinin tribünde yer alması dikkati çekti. Cavcav, karşılaşmayı, eleştirilerin odağına koyduğu ikinci başkan Niyazi Akdaş ile yan yana izledi.

BAKMADAN GEÇME!