Stalin, maymundan ‘süper asker’ yaratmak istemiş

Güncelleme Tarihi:

Stalin, maymundan ‘süper asker’ yaratmak istemiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2005 00:00

Josef Stalin’in Rusya’daki akla hayale gelmeyecek tuhaf projelerinden biri daha gün ışığına çıktı. Moskovski Novosti ile Moskovski Komsomolets gazeteleri, 80 yıl öncesi yapılan ‘maymun ve insandan süper asker yaratma’ deneylerini yazdı. İki gazeteye göre, 1920 yılında Rus biyoloji doktoru İlya İvanov, Stalin’e hayvan-insan karışımından süper asker yaratılabileceğini söyledi.

Kırım’da Karadeniz kıyısında ‘Askaniye Nova’ adlı gizli araştırma merkezi kuruldu. Fransa deneyleri haber alınca İvanov’a Fransız kolonisi Yeni Gine’de araştırma merkezi kurma izni verdi.

İNSAN VE ŞEMPANZE

Projenin en ilginç safhası, şempanze ile insanın çiftleşmesi oldu. Birbirine yakın türlerin aralarında yeni nesil verebileceğine inanan İvanov, hedefe en süratli şempanze ile insanı birleştirerek erişebileceğini düşünüyordu. Maymun ve insanlarda farklı kromozom yapısı bulunduğunu 1926 yılında henüz bilmeyen çılgın doktor, Afrikalı kadınlara bilgileri dışında maymun spermiyle hamile bırakma deneylerine başladı. Rus doktorun Afrika’daki çalışmaları, ABD ile başka ülkelere de yayılınca laboratuvar, gemilerle yeniden Abhazya Özerk Cumhuriyeti’ne taşındı. Çalışmaları, 1930 yılına kadar başarısız bir şekilde sürdürüldü. Dr. İvanov, Stalin’in gizli polisi NKVD tarafından tutuklanarak 1932 yılında gönderildiği Sibirya kampında öldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!