Squat hareketi hayati önem taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Squat hareketi hayati önem taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 13:27

Squat hareketi hayati önem taşıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- SPORTS International Uzman Eğitmeni Serhat Çamkerten, squat hareketinin sporda çok büyük önem taşıdığını belirterek,”Nabzı ve kan dolaşımını artıran, en çok kas grubunu çalıştıran ve kuvvetlendiren  harekettir. Ayrıca squat, uzun ve kaliteli bir hayatın ve gerçek sağlığın sırrı olan bağışıklık sistemini güçlendirmektedir” dedi.
Sports International Uzman Eğitmeni Serhat Çamkerten, bağışıklık sisteminin bağırsaklarda başladığını belirterek, bağırsak sağlığı için yapılması gerekenleri anlattı. Bağışıklık sisteminin hücrelerin en iyi şekilde çalışmasını sağlayan sistem olduğunu ve bu sistem iyi çalışmadığında ortaya birçok kronik hastalık çıktığını ifade eden Çamkerten, spordaki squat hareketinin bu noktadaki önemine değinerek, şunları söyledi:
“Squat, büyüme hormonunu en çok salgılayan  hareket olmasının yanında, nabzı ve kan dolaşımını artıran, yağ yakımını ve başta bacak kalça olmak üzere  en çok kas grubunu çalıştıran, kuvvetlendiren  harekettir. Squat hareketinin bu  faydalarının yanında hiç dillendirilmeyen bir faydası daha vardır. Uzun ve kaliteli bir hayatın, gerçek sağlığın sırrı olan bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.”
‘BAĞIRSAKLAR İÇİN EN ÖNEMLİ ZAMAN SABAHIN İLK SAATLERİDİR’
Çamkerten, daha squat hareketinin nasıl yapılması ile ilgili şöyle konuştu:
"Besininiz ilacınız, ilacınız besininiz olsun. Her sabah 10 tane squat yapmalısınız. Çünkü bağırsaklar için günün en önemli zamanı sabahın ilk saatleridir. Yataktan kalkınca beyin kalın bağırsağın duvarındaki kaslara 'uyan' mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır. İşte bu saatte sadece 5 tane olsa da squat yapmak çok önem kazanır. Spor programınıza squat hareketini eklemeniz, size sağlıklı ve uzun bir hayat sağlayacaktır.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!