Sporcular oryantiring için geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sporcular oryantiring için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 12:22

Sporcular oryantiring için geliyor

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası, 23- 26 Şubat tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek.
Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek oyuncular belli oldu. Antalya'da geçen hafta yapılan kampın ardından yapılan seçmelerde, Türkiye Oryantiring Milli Takımı'na Yaşar İsmet Demiröz, Özgür Fettah, Emine Sezgünsay, Büşra Muslu, Emirhan Külahsız, Talha Günday, Ayşe Bozkurt ve Elif Gökçe Avcı seçildi. Antalya'da, 23- 26 Şubat tarihlerinde yapılacak şampiyonaya 14 ülkeden 70 spor kulübünden 2000'e kadar yerli ve yabancı sporcunun katılması bekleniyor. Yarışmalar, Lara Ormanları, Kurşunlu Şelalesi, Ekşili Göleti ve Kaleiçi'nde yapılacak.
Şampiyona öncesinde halkı da bu spora dahil etmek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenleniyor. 8 Şubat tarihinde Konyaaltı Kent Meydanı'nda yapılan ilk etkinlikten sonra ikinci etkinlik Akdeniz Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan öğrenciler, zamanla yarışarak harita üzerinde belirlenen hedeflere ulaşmaya çalıştı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Eğitim Kurul Üyesi ve Etkinlik Direktör Yardımcısı Ayşegül Bulut, oryantiring sporunu tanıtmak ve halkı bilgilendirmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Bulut, “Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikleri ile deniz, güneş, tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği, Akdeniz Bölgesinin en güzel ve temiz kıyılarına sahip kentidir. Şampiyonanın Antalya'ya verilmesinin coğrafi konumu, turizm ve doğa sporları potansiyeli önemli bir rol oynamıştır. 4 gün boyunca Antalya'da konaklayacak olan ekipler Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulacaklardır" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!