Vur abalıya

Uzun, ince ve engebeli yolda Euroleague ve annemizin liginin şampiyonluğunu, geçen hafta Pire'de olduğu gibi , zaman zaman tökezleyerek kovalayan Fenerbahçe aradığı morali, Avrupa fişini çoktan çekmiş, Anadolu Efes karşısında Panatinaikos’dan yediğinin fazlasıyla Anadolu Efes’e 100 atarak buldu.

Haberin Devamı

 

Her maçta değişik beşle başlama gurusu Obradovic bu kez “Dixon +Melli +Ahmet + Thompson +Melih’li” önceki maç kişisel performanslarını ödüllendirerek yaptığı tercihiyle başladı evinde ki Avrupalılar derbisine. Sıkıntılı yakın geçmişine reaksiyon vermek amacıyla 8-0’lık seriyi hemen araka koydu ev sahibi. Ataman’ın lacivert beyazlıları Fenerbahçe alan savunması sürprizi karşısında şoku atlatana kadar tutukluk yaptılar. Aldıkları erken molayla savunma kabuğunu sertleştirerek aranın açılmasına ket vurmak istedi Anadolu Efes. Erick McCollumm isabetiyle takımı adına direnç koydu sahaya. Yanıt Melih’in sıcak ellerinden geldi. Kaptan misafirin geri dönüşünü geciktirerek ilk çeyreğin direksiyonunu 17 sayı farkla elde tuttu.

Haberin Devamı

Ataman okeye döndü
Anadolu Efes gol attıkça çok sevindikleri Doğuş’lu dört kişilik hücum formatıyla varlık gösteremezken çaresizlikten gerilen sinirleriyle Daragic’in diskalifiyesine kadar varan gerginlikler ve bunların sonucu top kayıpları yaşadı. İsabeti artan Fenerbahçe Anadolu Efes’i giderek oyundan düşürdü. Nerdeyse her hücumda yanında bir başkasını gören Fenerbahçeli oyuncular, farkın sağladığı öz güvenle rotasyon türbülansında dahi konsantrasyon kaybı yaşamadılar. Fark ikiye katlanarak artarken beyaz bayrak çeken Ataman eski basketbol efsaneleri Ömer ve Mustafa Kemal’in oğulları 99 doğumlu genç Saybir ve Bitim’e forma verdi. Guduric’de ilerde ki maçlar için umut verecek biçimde kendini bulurken skor daha ilk yarıdan 57_34 oldu.

Yüzlük bozdurdular
Fenerbahçe maçı Anadolu Efes “babaların oğullarını” kazanıyor şeklinden “Yiğitcan Saybir artı asıl kadrosuna dönen” Ataman işi 12_0’la toparlar gibi olunca Obradovic “macera yok güven var” molasıyla takımın gevşeyerek meşhur klasikleri 3.çeyrek sendromuna girmesine Wanamaker sakin top kullanımları ve Vesely smaçlarıyla engel oldu. 14 sayı farkla çoktan bitmiş maçın oynandığı son çeyrekte toplamda 22 sayı atan McCormick’le ve alan savunmasıyla canhıraş bir hamle daha yapan Ataman’ın geri dönüşüne savunma konsantrasyonunu kaybetmeyen Fenerbahçe geri adım atmadan, kazanılmış kredisinden yiyerek galibiyetle kapadı günü. Bu iki takımın 14 Şubat Sevgililer Gününde Türkiye Kupasında tekrar karşılaşacağını düşününce ikisinin de eteğinde ki taşları döktükleri kostümlü provada Anadolu Efes’e bu gömleğin iki boy büyük geldiği bir kez daha ortaya çıktı.

 

Yazarın Tüm Yazıları