Son saniyede gelen zafer

Tek çaresi hücum ribaundu ve hızlı hücum olan bir rakibe uzun süre müsaade ettik.

Haberin Devamı

EuroBasket 2025 elemelerinin ilk penceresini, İstanbul’a Macaristan’ı 70-65 yenip gelen, uluslararası klasmanda hiçbir varlığı olmamasına rağmen Sinan Erdem’i bize dar getiren İzlanda’yı son saniye basketiyle yenerek kapattık. Teknik becerisi sıfırın altında, dış isabeti -bizim bu maçtaki gibi- yok denecek kadar az ve fakat fizikli oyunculardan kurulu bir takım İzlanda. Bu rakip karşısında bir an önce maçı kırarak bitirmek telaşındaydık.

YETENEKLERÄ° YOK, DÄ°RENÇLERÄ° ÇOKÂ

Tek çareleri hızlı hücum ve hücum ribauntlarıydı. Her ikisine de uzun süre müsaade ettik. Ergin Ataman; adamla kaymalı alan savunması eşliğinde takımı rotasyonla değiştire değiştire maçı kurtaracak beşi aradı. Melih ve Ercan’ın girmesiyle ve Kenan’ın asistleriyle uzunları pota altında kullanarak devreye gitmeden ancak yakaladı maçı.

Haberin Devamı

SERTAÇ ÅžANLI ÇOK ÇALIÅžTIÂ

Günü kurtaran adam Sertaç’ın özel gayretiyle ve Ataman’ın hemen her hücumda adam değiştirerek savunmayı pekiştirmesiyle kora kor ortada giden maçı ıkına sıkına Tarık’ın son saniye basketiyle almayı başardık.

iLK 3’E GiREMEMEK, GiRMEKTEN ZOR

Görülen o ki İtalya, İzlanda ve Macaristan’dan oluşan bu gruptan ilk üçe girememek girmekten daha zor. Rövanşta İtalya’ya 8 fark yapmalıyız ki 1. olalım ve 20 ay sonra Güney Kıbrıs, Letonya, Finlandiya ve Polonya olmak üzere 4 ayrı ülkede yapılacak 2025 Avrupa Şampiyonasına avantajlı konumda gidelim.

Yazarın Tüm Yazıları