Soğukkanlı final geceyi kurtardı

Son iki maçında 90 artı sayı yiyen lig 16. Asvel, 10 kişilik tek uzunlu, bol sakatlı, limitli bir kadro ile, kaybedeceği fazla bir şey olmadan, ‘ya tutarsa’ modunda İstanbul’a gelmişti.

Haberin Devamı

Aşina yüzümüz Nando de Colo ile Youssoupha Fall tüm varları-yoklarıydı ve maça bütünüyle yansıttılar kuvvetli yönlerini. Pek çok oyuncusu ufak tefek sakatlık sorunu yaşayan Anadolu Efes kötü gidişatına bir an önce nokta koymak telaşıyla çok boş atışı harcadı maç başında. Eşape paslarla besledikleri Youssoupha Fall pota altında çok smaç buldu..

ÇEMBERİN SEVMEDİĞİ AKŞAM

Shane Larkin’in olmadığı gecede, diğer top yönlendiriciler fiziksel kimi sıkıntılarından dolayı verimsiz kaldıklarından; direksiyonda tek kaldı Rodrigue Beaubois... İlk yarı boyu maçı ve skoru kasarak, düşük tempoda ve sabırlı top çevirerek savunmamızı yordu Asvel. Oyun onların pota altında da istedikleri gibi gelişti. Çok top kaybettiğimizden kullanım sayımız düşük kaldı. Pota altını tamamen yok saydığımız, çembere gitmeyi aklımızdan bile geçirmediğimiz yarı saha hücumumuzdan ıkına sıkına 29 sayı çıkarabildik..

Haberin Devamı

YAKALAYIP ATEŞİMİZDE YAKTIK

Oyuna geri dönen Vasilije Micic ve Amath M’Baye’nin ısınan elleriyle birlikte potaya gitmeyi ikinci yarıda hatırladık. Ama Fransızlar da geri adım atmadan farkı ve avantajlarını koruyacak reaksiyon verdiler sürekli. Maçı kıracak enerji patlaması Will Clyburn’den geldi. Şampiyonlukların gediklisine yakışan soğukkanlı bir finalle zor geceyi kurtardık. Darısı önümüzde ki çift maç haftası Valencia ve Barcelona İspanya deplasmanı maçlarına.

Yazarın Tüm Yazıları