Merak etmeyin Ataman halleder(!)

12 Dev Adam’ın Ukrayna ve Slovenya maçlarından çıkardığımız dersler...

Haberin Devamı

Maç biter bitmez Twitter’dan paylaştığım ‘Kaybederken kazandık... Larkin’siz, uzun oyun kurucularla, koş koş at oynayarak daha mı iyiyiz dedirten bir maçta şampiyonluğun favorisi Slovenya’ya uzatmada 104-103 yenildik ama hazırlık döneminin en faydalı akşamını yaşadık’ şeklindeki mini yorumumun 30 bine yakın tıklanmasından anladım ki, basketbol kamuoyumuz da benim gibi yeni nesil 12 Dev Adamı olumlamış ve bağrına basmaya hazır.

LARKiN’SiZ DAHA MI iYi?

Ukrayna ve Slovenya ile oynanan çok faydalı hazırlık maçlarından sonra ‘Yoksa Larkin’siz daha mı iyi oynayacak bu takım?’ şeytanı düştü aklıma. Sürümden kazanarak top kullanım sayısını artıran yüksek ritimli koş koş at basketbolu 12 Dev Adam’a yakıştı.

Ergin Ataman çocuklara saha içi yayılım planı vermiş, onlar da bireysel becerilerinin elverdiği oranda kafalarına göre takılıyorlar. İkili mikili oyunlar hak getire, herkes ekmeğini taştan çıkarıyor! NBA’cilerin rahatlığı tüm takıma sirayet etmiş.

Haberin Devamı

SEMPATiK, CiDDi VE SAVAŞÇI

Umursamaz görünümlerinin arkasında müthiş bir ciddiyeti var çocukların. Gamsız tavırlarla yerine göre en sert itiş kakıştan kendilerini ezdirmeden çıkıyorlar. Sempatikler de üstelik. Alperen her serbest atışta topu ilk defa görüyormuşçasına ölçüyor biçiyor. Buğrahan maçta yokmuş gibi rahat. Sadık Emir Kabaca savunmanın tepesinden smaçladıktan sonra çocuklar gibi seviniyor. Gibi gibi...

ENDiŞEYE GEREK YOK

Bu arada Shane Larkin için endişelenmek yersiz. Onun perdah çekme, oyunun pasını alma özelliğinden faydalanır, maç sonu sigortası olarak kullanır ve gaz kestirmez Ergin Ataman. Mesele sert rakipler katı savunmayla koşturmayıp attırmayınca, yarı saha sete sete zorlayınca ne olacak? Onu da önümüzdeki Yunanistan maçlarında göreceğiz.

Not: Başlıktaki (!) bana aldırmayın, merak edin demektir.

 

Yazarın Tüm Yazıları