Geç olsun güç olmasın!

Sesimize kulak verdiler Galatasaray Basketbol Aş. kurulacak galiba? Top, Olağanüstü Genel Kurul'da…

Haberin Devamı

Yazdım, takipçisi oldum sonunda Galatasaray’a akıl ve selim hakim oldu.22.Eylül’de yapacakları Olağanüstü Genel Kurulda ‘Kulübümüzün basketbol branşının düzenli ve/ veya sağlıklı bir mali yapıya kavuşturulması amacıyla, çoğunluk hisselerinin Derneğimize ait olması şartıyla Galatasaray Basketbol Anonim Şirketi’nin kurulması için Yönetim Kurulunun yetkilendirilmesini’ sini istiyor istiyor Mustafa Cengiz. Ezeli rekabet ortamında kalabilmek adına olmazsa olmaz bir çözüm bu. Ayrıntısıyla defalarca anlattığım gibi, şayet doğru kurgulanabilirse bağımsız ve idari özerk Galatasaray Basketbol AŞ bu yıl tekrar katılacakları Eurocup ve ligde eski günlerine uçurur takımı.

YETKİ KARAMBOLE GELMESİN
Olağanüstü Genel Kurul’da istenen yetkilerin karmaşıklığı endişelendiriyor aslında. Çok büyük bir pakete sarmışlar. Hamur edilmiş farklı konular pimpirikli camianın kafasını karıştırabilir. Bağlı iştiraklerin borç ve teminatlarının yeniden yapılandırılması.., gayrimenkul alımı ve kiralanması… adayla ilgili alengirli yetki istemleri…tüzük değişiklileri vb. hassas konular ucu açık bırakılarak gündeme alınmış.

Haberin Devamı

Çıkabilecek tartışmalardan Basketbol Aş. vareste tutmak adına tavsiyem maddelerin ayrı ayrı görüşülerek, Galatasaray’ın sadece bir futbol kulübü olmadığı gerçeği ışığında, yetkinin verilmesidir. Önüne gelene yenilen basketbol takımı olmanın vebali bundan böyle Genel Kurulun omuzlarında…Kısır çekişmelerle boğmadan “Yenilmez Armada”nın geri dönüş yolunu açın …

Yazarın Tüm Yazıları