Ziyech’in iştahı Devler Ligi için umut verici

Faslı futbolcunun varlığı çarşamba günü için önemli.

Haberin Devamı

UEFA’nın 55 üyesi içinde transfer dönemi en geç biten ikinci ülkeyiz (İsrail’den sonra). Bence ülke futbolu açısından doğru bir strateji bu. Çünkü acele edip Afrika ağırlıklı transfer yapmaktansa, beş büyük ligden daha fazla oyuncu getirme şansımız oluyor böylece.

Bence 2023-2024 yaz transfer döneminde Süper Lig kulüpleri, her zamankinden daha iyi işler yaptılar. Bu lige her zaman beş büyük ligde bir miktar gözden düşmüş yıldızlar geliyorlardı, ancak çoğunluğu 30 yaşından sonra tercih ediyordu bu rotayı. Bu sezon alınanların önemli bir kısmı 30 yaş altı. Son şampiyon Galatasaray’ın transferlerinden Tete 23, Ndombele ve Angelino 26, Davinson 27, Zaha, Ziyech, Kerem Demirbay 30 yaşındalar. Bu oyuncuların büyük ihtimalle son sahibi olmayacak sarı kırmızılılar. Ki bu Süper Lig için önemli bir gelişme.

Haberin Devamı

BU KADAR ÇOK TRANSFER HOCALARIN iŞiNi ZORLAŞTIRIYOR 

Ancak elbette bu kadar çok transfer, teknik adamların işini kolaylaştırmıyor. Okan Buruk’un 12-13 oyuncusu ayrılmış, bir o kadar yeni transfer yapmış. Galatasaray, 22 gün içinde ikisi Devler Ligi’nde olmak üzere yedi müsabaka oynuyor. Okan Hoca bence bu süreci şu ana kadar doğru yönetti, şampiyon iskeleti koruyup sadece Angelino, Kerem Demirbay ve Tete rötuşlarıyla devam etti yoluna. Molde, Gaziantep ve Samsun maçlarını aynı 11’le kazandı. Hazır olmayan oyuncu riskini minimize ederek... Güvenilir ve başarmış omurgasıyla.

KEREM AKTÜRKOĞLU’NA AYRI BiR PARANTEZ AÇMAK ŞART 

Bu süreçte, geçen sezon olduğu gibi Galatasaray’ın sarı omurgası, Nelsson, Torreira, Mertens, İcardi yine başroldeler. Kerem Demirbay dün tamamlanamayan hücumların dönüşünde daha fazla katkı yaptı. Ziyech iştahlı başladı, onun varlığı çarşamba için önemli. Ancak sezonun ilk bir buçuk ayında müthiş performansıyla gol-asist yükünü sırtlayan Kerem Aktürkoğlu’na da ayrı bir parantez açmak lazım. Geçen sezon İcardi’nin de katkısıyla kolektif oyun becerisini artırmıştı. Bu sezona da ceza alanına ikinci santrfor koşularını geliştirmiş olarak girdi. Aktürkoğlu’ndaki bu çıkış, Eylül-Ekim’deki Şampiyonlar Ligi ve Euro 2024 eleme maçları öncesi Türk futbolu için çok sevindirici.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları