Uyku modunda 3 puan kazandı

Galatasaray’ın vites artırmadan, turbo tuşuna hiç basmadan sonuç aldığı bir müsabaka oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın son Kasımpaşa maçı muhtemelen bundan sonra sarı-kırmızılarla karşılaşacak her teknik adama referans özelliği taşıyordu. 15 gün önce 4-3 biten o müsabaka Rus ruleti kıvamında geçmişti. Galatasaray’ın tamamlayamadığı her hücumu Kasımpaşa fırsata çevirmiş, sarı-kırmızıların kalesine bu sezon bir maçta 20 şut atan ilk ekip olmuşlardı. O gün Sami Uğurlu’nun ekibi özellikle iki şeyi doğru yapmıştı: Birincisi, kazandıkları topları orta sahaya kadar gelen Dacosta’ya aktarmışlardı süratle. Dün de Volkan Hoca, Strandberg’i en uçta kullanarak yapmaya çalıştı bunu. Sami Uğurlu’nun dünkü maça ikinci referansı da Galatasaray’ın sağından verdiği açıklardı. Kasımpaşalı Ben Ouanes çok zorlamıştı Galatasaray’ın sağını. Dün de Ghoulam-Rivas ikilisiyle Barış’ın arkasında fırsat kolladı Hatay ekibi. Zaman zaman da etkili oldular.

Haberin Devamı

BURUK DA DERSLER ÇIKARDI

Tabii ki o Kasımpaşa maçından dersler çıkaran tek taraf Volkan Demirel değildi. Okan Buruk da maç önü demecinde “top kendilerindeyken savunma pozisyonu” konusunda dikkatli olacaklarının altını çizdi dün. Gerçekten de kaptırdıkları topları geri kazanma konusunda daha dikkatliydiler. Son 1 ayda form grafiği çok yükselen yaşsız Mertens, karşı presin lideriydi yine.

ZAHA ETKiLi, ZiYECH TUTUKTU

Sarı-kırmızılıların çok zengin gözükmeyen hücum performansını ise iki ayrı perdede değerlendirmek gerek: İlk 45’te Zaha solda oldukça etkiliydi. İkinci yarıda vitesi düştü. Sağdaki Ziyech’se müsabaka eksikliğinin etkisiyle de olsa gerek, tutuktu genelde. Ziyech’in veriminin artması için topla daha etkili bölgelerde buluşması gerek. Lâkin Faslı oyuncu topla neredeyse reklam panolarının orada buluşuyor ve her seferinde kaleye çok fazla mesafesi oluyor. Bu da etkinliğini azaltıyor haliyle.

Ziyech’in topla bu denli dışta buluşması, ilk 1 saatte Barış’ın bindirme şansını da ortadan kaldırdı ki Okan Hoca 67’de sağ kanadını tamamen değiştirerek müdahale etti oraya. Ancak son tahlilde Galatasaray’ın vites artırmadan, turbo tuşuna hiç basmadan, adeta uyku modunda kazandığı bir müsabaka oldu bu.

Yazarın Tüm Yazıları