Takvim sıkıştığında devreye Mertens giriyor

Herkesin vites küçülttüğü anı görüp o anda vites artırıyor.

Haberin Devamı

Malumunuz Süper Lig, üç sezondur farklı takım sayılarıyla oynanıyor. Önümüzdeki sezon da 20 takımlı olacak bildiğimiz kadarıyla. Maç sayısındaki artış hayatımıza hafta içi lig mesaisini soktu, bu da şüphesiz ki teknik adamların işini biraz karmaşıklaştırdı. Örneğin Galatasaray cuma günü Kayseri’yle, salı Alanya ile oynadı. Pazar da Karagümrük karşısına çıkacak. Okan Buruk, 9 gün içinde yapılacak bu 3 maç/270 dakikayı aynı 11 adamla oynamayacak haliyle. Kadrosunda derinliği arayacak, sıkışık fikstürde gözü parlayanı bulmaya çalışacak.

ÇOK FAZLA GOL ATMIYOR AMA...

İşte tam da bu noktada Dries Mertens sahneye çıkıyor enteresan bir şekilde. Deneyimli Belçikalı aslında çok fazla gol atmıyor, ama deyim yerindeyse her sıkışıklıkta devreye giriyor! 2022’nin sonunda Süper Lig’de ilk kez hafta içi mesaisi oynanıyor, Mertens o sıkışık fikstürde 25 Aralık’ta (dini bayramında) İstanbulspor’a karşı asist yapıyor, 29 Aralık Perşembe günü Sivas’ta gol atıyor. 4 Ocak Çarşamba akşamı da Ankaragücü’ne karşı asist yapıyor. Mertens’in skor katkısı yaptığı üst üste bu üç maçı da Galatasaray, 2-1’lik skorlarla kazanıyor.

Haberin Devamı

MÜTHiŞ BiR PROFESYONEL

Süper Lig’de ocak sonunda ikinci bir hafta içi mesaisi yaşanıyor. Galatasaray, 28 Ocak-5 Şubat arası 8 günde üç müsabaka oynuyor. Hepsinden galip ayrılıyor. Ve yine Mertens, bu süreçte Giresun ve Trabzon’a birer gol atıyor. Mertens’in Alanya’ya karşı golleri de hafta içinde: Önce 17 Ocak salı akşamı 1 gol-1 asistle oynuyor kupada. Dün de yine bir salı akşamı 1 gol ve 2 asistle devreye giriyor. Sanırım hafta içi katkısının bu kadarı tesadüf olamaz. Mertens müthiş bir profesyonel. Ve herkesin vites küçülttüğü anı görüp o anda vites artırıyor Belçikalı.

iSTiKRARLI VE ÇOK FORMDA

Galatasaray’ın da bu sezonki farkı bu galiba: Ligin en formda kalecisine, en formda stoper ikilisine, en formda ön liberosuna ve santrforuna sahipler. Bir maçı Icardi, birini Mertens, bir diğerini Kerem alıp koyabiliyor cebine. Hem organizasyonunuz istikrarlı, hem de bireysel form durumlarınız stabilse, şampiyonluk hikayeleri de genelde böyle yazılıyor zaten.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları