Süper Lig Mauro Icardi sezonu

Uzun zamandır ligde böyle bir büyük maç topçusu izlemedim.

Haberin Devamı

Malumunuz İcardi, sezona Paris’te başladı ve ancak transferin son gününde Galatasaray’a imza atabildi. Sarı kırmızılı formayla ilk 11’de çıktığı ilk müsabaka Kayseri deplasmanıydı, o sıralarda Galatasaray için işler çok iyi gitmiyordu. 15 Ekim’de Kayseri’de gelen 2-1’lik yenilgi, Galatasaray’ı yedinci basamağa kadar geriletmişti. İcardi, ilk Kayseri maçından ikincisine kadar, adam akıllı yarım sezon formasını giyebildi aslında Galatasaray’ın. Bu yarım sezonda Galatasaray’ı lig yedinciliğinden aldı, açık ara liderliğe taşıdı, hatta şampiyonluğa götürüyor. O 15 Ekim’den bu 15 Nisan’a, altı ayda Galatasaray hangi kritik maçta ona ihtiyaç duyduysa İcardi oradaydı.

SON 10 GÜNDE iKi KARMAŞIK MAÇ

Kasımda Beşiktaş’a 2 gol attı ve Galatasaray’ı siyah beyazlıların üzerine taşıdı. Ardından Başakşehir’e karşı 1 gol, 2 asistle oynadı. Ocakta lig lideriyle ikincisini yine o belirledi, Fenerbahçe’ye karşı da 1 gol-1 asist yaptı. Büyük maçlarda büyük oynama alışkanlığını şubatta da sürdürdü, Trabzon’u da iki gol katkısıyla o geçti yine. Şu son 10 günde Galatasaray’ın oynadığı iki karmaşık maçta da oradaydı: Kupada Başakşehir’e karşı 1 gol-1 asisti tura yetmedi. Dün de ligin en formda takımlarından birini 45 dakikada grogi vaziyete düşürdü.

Haberin Devamı
GOMEZ, GOMiS VE CORNELiUS GiBi

Icardi’nin Süper Lig’in ilk yedisine karşı performansı olağanüstü: Fenerbahçe’ye karşı 2, Beşiktaş’a 2, Başakşehir’e 5, Kayseri’ye 4, Trabzon’a karşı da 2 gol katkısı. Ben uzun zamandır Süper Lig’de böyle bir büyük maç topçusu izlediğimizi hatırlamıyorum. Süper Lig’in şampiyonunu 2016’da Gomez, 2018’de Gomis, 2022’de Cornelius belirlemişlerdi. 2022-23 de yavaş yavaş “Süper Lig İcardi sezonu” olmaya doğru ilerliyor.

AYNI ZAMANDA TAKIM OYUNCUSU

Icardi’yi İcardi yapan özelliklerinden bir tanesi de sadece bir süperstar değil, aynı zamanda bir takım oyuncusu olması. Kerem’in performansındaki çıkışta da bence başrolde İcardi ile kurdukları telepati var. Dün yine 5 pozisyon saydım, ikilinin birbirine şut fırsatı hazırladığı. Ayrıca Kerem’in attığı frikik golüne Kerem’den daha fazla sevinen bir İcardi gördüm dün.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları